Vecka 33 - sjukskriven

Inleder vecka 33 av min graviditet med en sjukskrivning på två veckor. Sjukskrivningen är på grund av de sjukdomskänslor jag har av min post covid. Dvs jättetungt att andas, tryck i bröstet, ont i bröstet, allmän sjukdomskänsla i kroppen, halsont, huvudvärk, nackvärk, öronvärk, sömnsvårigheter (snittar ca 2-3h per natt) feberkänsla och i behov av Alvedon så fort jag gör något som att ta en kort promenad, handla eller träffa en vän. Symptomen kan raddas upp på rad och känns väldigt diffusa och knasiga. Så pass knasiga att det känns konstigt att skriva ner dem då det verkligen blir en lång lista med symptom. Och det som känns ännu mer knasigt är att jag under covid infektionen mådde bra och egentligen inte var mer än förkyld. Trodde väl aldrig att sjukdomen kunde komma med ett bakslag ca 1 månad senare.

Det känns så extremt tråkigt att covid ska vara med och påverka mitt mående i min första graviditet då själva graviditeten i sig varit toppen. Inga riktiga graviditetsbesvär eller något. Utan har egentligen kunnat leva mitt liv precis som vanligt. Och hade det inte varit på grund av de besvär jag nu fått efter covid hade jag än idag, i vecka 33 kunnat träna, då kroppen egentligen mår bra, (bortsett från covid) ja du kanske förstår vad jag menar.

Vi får helt enkelt se vad dessa två veckor har att erbjuda och hur mina symptom utvecklas. Jag hoppas att det går mot det bättre i alla fall och ska försöka göra allt jag kan för att må bättre. Förlossningen närmar sig och jag behöver verkligen all energi som går till den. Just nu är jag därmed lite orolig över att min kropp kommer att vara helt uttömd på energi när det väl är dags.

Gillar