Vecka 22 resumé

Vecka 22 i graviditeten är nu slut och jag gick igår in i vecka 23. Jag sammanfattar därmed vecka 22 i detta inlägg.

Om graviditetsvecka 22
Fostret blundar hela tiden, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken.
Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.
Du som är gravid kan ha lättare att få hål i tänderna. Hormonerna påverkar tandköttet. Du kan märka att tandköttet lättare blir inflammerat. Det är viktigt att vara noga med tandborstningen.


Hur har min vecka varit?

Huvudvärken har varit med mig även under vecka 22 och den är under fortsatt utredning. Jag personligen misstänker att det är bihålorna som strulat nu under ca 7 veckor och då jag blev dunderförkyld i fredags så blir jag ännu mer säker på att det är bihålorna som strular. Har nu fått medicin för bihåleinflammation och håller tummarna för att jag under vecka 23 nu blir av med huvudvärken och kan börja leva mitt vanliga liv igen.

Har haft en vän från Ö-vik på besök över helgen. En helg som bestod av myckettjejsnack, skratt, promenader, mar och mys. En riktigt välbehövlig helg måste jag säga. Ibland behöver man helt enkelt bara ha en lättsam vän på besök för att varva ner och ta dagen lite som den kommer. Vi passade på att vara ute mycket i friska luften och käkade lunch i lördags ute i solen och snön. Detta har gett mig massor med energi och hoppas också att det gör under för huvudvärken.

I övrig har jag fortsatt känt fosterrörelser, känner att jag sväller rätt mycket på kvällen och framförallt efter måltiderna. Upplever att jag inte längre kan dra in magen helt längre även om den inte är så pass synlig ännu. Men jag märker ändå att det händer saker där inne och att magen växer sakta men säkert just nu.

Gillar