Tips för en gladare vardag

Nedan listar jag tre av de punkter som gör min vardag gladare och mig som person gladare!

1. Motion. Alla typer av fysisk träning utsöndrar en hel del endorfiner samtidigt som det skyddar mot depressioner. En annan sak som fysisk träning är bra för är dess stimulerande påverkan på hjärnan. Visste du att motionera fysiskt är lika bra för huvudet som att arbeta med problemlösning!?

2. En kärleksfull relation. Vad skulle inte göra en mer lycklig än att leva i en kärleksfull relation där båda parter både stöttar och lyssnar på var och en? Jag är lyckligt lottad att ha hamnat i en sådan relation och varje gång jag tittar tillbaka på min och P's relation och det vi har så blir jag glad och varm inom mig.

3. Acceptera sig själv. Att kunna acceptera sig själv som den personen man är är glädje och lycka till 100%. Man ska försöka hitta sig själv och skapa perspektiv där man kan se ''det här är jag, det här är mitt liv''. Det viktiga är dock att man alltid har med sig att det är tillåtet att misslyckas! Vad gör det om man gör fel ibland? Vidare är det viktigt att kunna se sig själv på fler sätt och därmed se om man kan förhålla sig på ett annat sätt som man faktiskt mår bättre av. Att kunna acceptera sig själv till 100% är en det som kan skapa ett helt nytt liv för en människa. Lära sig om vem man är, kunna fokusera på sina styrkor fler gånger om än på sina svagheter (vi är alldeles för bra på att se våra svagheter). Ingen människa är perfekt, vad är ens en perfekt människa? Kan man vara perfekt? Är det bra att vara perfekt? Ifrågasätt dig själv och försök i stället att se om dina svagheter i själva verket är en styrka!

Gillar