Roadtrip till Norge?

Även fast en utlandsresa redan är bokad så kan jag inte släppa tankarna om flera och mer äventyr detta året. En tanke som då slog mig var att jag faktiskt inte bor mer än 18 mil från Trondheim dvs ca 2 timmar! Så varför inte fixa ett intyg för hunden och sedan packa lite smått i bilen för att sedan åka på roadtrip Pär, jag och Tilla i bara någon dag till Norge. Bo på nått vandrarhem där vi känner för att stanna och sedan bara glida runt lite i närheten av Trondheim (max 30 mil) för att få uppleva det fantastiska som vårat garnnland faktiskt kan bjuda på både i naturväg och kultur/historia.

Eftersom vi då skulle åka E14 från Åre så skulle så klart vårat första stopp bli vid Hegra fästning (va där när jag var ca 8 år och tyckte det va as häftigt!) då Pär inte varit där samt att det är historia sedan bla brons- och järnåldern samt andra världkriget. Låter säkert as tråkigt för många men för de som gillar historia så är det betydelsefullt på ett eller annat sätt. Hur som är det något annorlunda man inte ser varje dag.

Bilden lånad av Janni Deler

Har du varit på roadtrip, vandring, semester, en speciell sevärdhet eller liknande i Norge? Vart var du och vad fick du se? Dela gärna med dig av allt du har! Älskar att få höra nya saker och upptäckter som sedan kan bli mitt nästa äventyr.

Gillar