Omelett med getost

Ofta när jag postar om min frukost här så innefattar det gröt. Men idag var jag faktiskt inte sugen på gröt, hur gott det än må vara. Därmed slängde jag ihop en omelett med getost och tomat vilket blev mycket gott! En sådan omelett passar också utmärkt till frukost, brunch, lunch eller kvällsmål vilket jag personligen tycker är underbart med vissa rätter. Har aldrig tidigare använt mig av getost i en omelett men jag måste erkänna att det blev supergott och något som jag verkligen kommer att tillaga flera gånger framöver. Och för dig som räknar macros ger måltiden dig ett högt intag av protein och fett och innehåller bara 2,1 gram kolhydrater! Innehållet går sedan att variera i omeletten för att få macrovärdet att förändras.

Ingredienser:
3 ägg
40 g chevreost eller annan getost
40 g tomat
Örtkrydda
Salt
Smör att steka i

Gör så här:
Vispa ihop äggen tillsammans med salt och örtkrydda. Hacka tomat och vispa sedan ner i äggsmeten.
Värm upp en stekpanna och lägg i en klick smör.
Häll sedan ner äggvispet ner i stekpannan och stek på låg värme tills att du ser att den börjar bli fast. DU behöver inte vända den.
Skiva/hacka getosten/chevre och lägg små bitar på ''ägg pannkakan''. Vik sedan ihop omeletten så att den bara täcker halva pannan. Stek i någon min tills att osten fått smälta. Vänd sedan över omeletten på en tallrik och servera.

Näringsinnehåll:
355 kcal
28,6 g protein
2,1 g kolhydrater
26 g fett

Gillar

Kommentarer

tildaolofssons
tildaolofssons,
Muums, älskar omelett! 😊 Kram
nouw.com/tildaolofssons