Nyårslöften?

Många runt om mig skapar nyårslöften år efter år. Jag mins ett som var extra populärt i grundskolan, nämligen att inte äta godis på ett helt år. Klarade man detta så var de några som fick en slant och andra var bara glad över att de klarat det. Något du själv känner igen sen grundskolan? I dagens läge hör jag dock inget alls om detta löfte, kanske för att jag är 22 år nu och mina vänner är i liknande ålder och kanske känner att de har vettigare löften att hålla koll på.

Jag själv har aldrig avlagt ett nyårslöfte och det blev inget inför 2016 heller. Jag tror mer på att huvudsaken är att man bestämmer sig för något och gör det fullt ut så klarar man det vilken dag det än är. Att skapa ett löfte för att de blir ett nytt år är inget som skulle hjälpa mig personligen att lyckas med det hela då mitt sinne kanske inte var mogen för just de beslutet då.

Jag tycker att det är roligare att kunna idag blicka tillbaka på 2015 och i stället se vad jag lyckats med helt utan att ha ett löfte. Något som man lyckats med utan att man kanske tänkt på det. En förändring som var liten då men som kanske är stor idag när du tänker tillbaka på den. En förändring som idag får dig att lyfta och växa.

När jag själv sitter och tänker tillbaka på 2015 så är det en sak som jag lyckats med (förutom träningen) som förmodligen har haft en stor del med min viktnedgång att göra. Jag slutade nämligen överkonsumera Coca cola! Jag har under en längre tid varit en Coca cola människa och druckit ca 0.5-1 liter om dagen. Fick ärligt talat huvudvärk när jag inte drack det och kunde känna direkt att huvudvärken släppte efter några klunkar av den fantastiska kalla colan. Detta är något som jag helt oväntat kommit ifrån. Inget som var planerat över huvud taget eller ens något jag skulle kunna tänka mig. Min hjärna tog ett beslut åt mig helt enkelt. Detta är för mig en av de största förändringarna som skedde för mig, helt ovetandes under 2015.

Vad har du lyckats med under 2015 som inte var ett löfte?

Har du ett nyårslöfte under 2016?

Gillar