Mitt nyttiga bröd

I veckan så tog jag och testade på att baka eget bröd, för första gången faktiskt. Jag ville ha något kompakt, fröigt och nyttigare bröd, men hade tyvärr inte alls mycket saker i kylen eller skafferiet att baka av. Hittade tillslut ett recept på Ida Warg's blogg som jag gjorde mixtrade om lite i för att det skulle passa just de ingredienser som jag hade hemma. Och wow vilket gott bröd det blev trots att hag bytte ut en del saker, och inte alls svårt att baka!

Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl grovt rågmjöl (receptet sa dinkelmjöl)
1 dl sesamfrön (eller andra frön)
2 dl solrosfrön (eller andra frön)
en nypa salt
4 tsk bakpulver (receptet sa 2 tsk bikarbonat)
4 dl lättkvarg (jag använde mig utav vaniljkvarg)
1 msk honung
1-2 msk vatten

Garnering
Pumpafrön (eller andra frön)

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt honung, kvarg och lite vatten.
Är geggan för fast så tillsätter du lite mer vatten för att lättare kunna breda/kleta ut den i formen. Den ska vara fast och inte rinnande.
Klä en form med bakplåtspapper och kleta i geggan/smeten.
Lägg på pumpafrön ovanpå brödet.
Sätt mitt i ugnen i 45 - 60 minuter.

Detta är definitivt ett bröd som kommer att bakas flera gånger om i mitt hem då alla älskade det!

Gillar