Min choklad- & bananglass toppad med cocos

Sitter äntligen och avnjuter min bananglass som jag egentligen tänks som frukost i morse. Det fick i stället bli ett sent mellanmål i väntan på middag. Jag själv har aldrig testat denna typ av glass innan men den föll mig verkligen i smaken. MUMS så gott det blev!

Igår frös jag alltså 3 st bananer som jag skurit i skivor.
Idag tog jag ca hälften av dem, ca 1,5 banan och hällde ned i en djupare skål och tillsatte en skvätt vatten.
Jag malde sedan bananerna med stavmixer, vilket var rätt så svårt på grund av att de var frysta och hårda (tror att vanlig mixer fungerar lika bra) tills att det blev en glassig röra.
Jag tillsatte sedan ca 1 msk kakao och rörde ihop det så att hela glassen blev färgad
Toppade sedan med cocos. Wola!

För dig som räknar kalorier så innehåller denna glassen på 1,5 banan ca 215 kcal.

Denna glass skulle jag själv kunna tänka mig att äta som frukost, mellis och efterrätt. Det positiva med glassen är också att det finns så otroligt mycket olika saker som man kan smaksätta den med. Nästa gång ska jag blanda i hallon och göra en hallonglass av det hela. Samtidigt som en idé om att blanda i mindre bitar av nötter och vaniljpulver. Varianterna på en sådan glass är oändliga och det kommer därför inte bli sista gånge som ni ser denna typ av glass här

RECEPT:

1,5 fryst banan i skivor
1 msk kakao
En skvätt vatten
Valfri topping ex cocos.
Mixa bananskivorna och vatten till en glassig röra, tillsätt kakao och blanda.
Fyll upp i ditt serveringsglas, tallrik eller liknande.
Toppa det och njut!

Gillar

Kommentarer

hannahalvefelt
hannahalvefelt,
Skall absolut testa! Ser jättegott ut
nouw.com/hannahalvefelt
Sarah,
De ser gott ut 😊
CheerSarah.devote.se