Magiskt goda och nyttiga äggrullar!

Alla hjärtans dag i all ära och även fast jag går på tävlingsdiet just nu så trixade jag lite med mitt mellanmål och fick ihop något super smaskigt! Jag testade nämligen att göra äggrullar för första gången i mitt liv! och tro det eller ej så var de helt godkända enligt mitt kostschema!

Kan med ärlighet säga att jag definitivt kommer att göra dessa äggrullar igen då de både stillade sötsuget eftersom det kändes som en lyxig efterrätt samtidigt som de var super goda och mättande! Drömmen skulle vara att fylla dem med nutella, banan och jordgubbar, något som jag måste testa så fort dieten är klar!

Recpet:
3 äggvitor
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk sötströ (man kan undvika detta helt).
Pam spray eller annan olja.

Fyllning som jag använde:
Zero topping: karamel sirap
0,5 dl mosade hallon

Gör så här:
Vispa äggvitan till ett hårt skum, du ska kunna hålla buken upp och ner utan att skummet åker ut.
TIllsätt kanel, kardemumma och sötströ. Rör försiktigt om! Du måste fortfarande kunna hålla bunken upp och ner när du rört om.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och spraya in det med pam spray.
Häll på skummet på plåten och fördela ut det till en rektangel.
In i mitten av ugnen på 175 grader under 10 minuter.
Ta ut äggbotten och häll på din fyllning.
Rulla ihop och skär i mindre rullar om så önskas.
Avnjut!

Självklart går denna äggrulle att fylla med massor av läckerheter! Jag kan tänka mig att nutella och nötter skulle vara supergott, kvarg, keso och även nutella med jordgubbar eller så. Testa dig fram och se vad du gillar bäst! Jag tror att dessa rullar går att fylla med precis vad som helst och få den att smaka ljuvligt!

Gillar