Låt inte vågens siffror kontrollera dig!

Detta är min förändring efter 8 måndagens BBG träning. Den högra bilden är tagen för en vecka sedan och är därför min form just nu medan bilden till vänster är tagen för hela 8 månader sedan.
Jag vill publicera detta i bloggen just för att visa er att förändring och "Progress" under träningen inte alls bara handlar om vikten och siffrorna på vågen. Vågen visar ju bara nummer och ingenting annat om hur du mår, hur din egentliga form är eller hur du trivs i din kropp. Vågen ger oss inte all den informationen förutom dessa siffror som egentligen är helt obetydliga i sammanhanget.

När jag för första gången ställde mig på vågen för att se min vikt, kände jag mig lycklig, stolt och som om att mina nya mål om att få en vältränad och snygg fitness kropp, höll på att uppnås. Detta just för att jag hade gått ner i vikt. I några månader fortsatt jag att gå ner i vikt och tillslut en dag hade jag kommit ännu närmare mitt mål, för denna gången visade vikten bara 58,8 kg! Nu blev jag överväldigad av glädje och började nästan att klappa händerna åt mig själv när jag stog där inne på toaletten och log åt mig själv som aldrig någonsin. Mitt mål skulle nu uppnås!

Ytterligare några månader passerade och det var dags igen för att kliva upp på vågen. Denna gång med förväntansfulla tankar och ett glatt humör eftersom jag nu under denna period försökt att ge lite extra i mina BBG övningar. Problemet var att när jag klev upp på vågen denna gången så var det inte lika roligt. Jag hade hårt upp i vikt och vägde nu 59,8, dvs den vänstra bilden. Jag blev arg, besviken och känslan om att jag misslyckats kröp sig på. Hade jag inte tränat nog? Behöver jag träna mer? Har jag ätit för mycket? Måste jag skippa vilodagen? Ja som ni nog förstår så var den besvikna delen störst och alla dessa tankar dök upp i huvudet och gjorde mig arg på mig själv. Vad gör jag egentligen för fel?

För några dagar sedan hittade jag dessa två foton och bestämde mig för att jämföra dem. Jag hade i princip glömt att jag tagit fotot till vänster som jag då var så upprörd över eftersom att jag gått upp i vikt. Jag lade bilderna i ett kollage och fick se dem bredvid varandra. Jag ställde mig därefter på vågen som då visade 62,2 kg! Och vet ni vad, denna gången blev jag inte arg, besviken eller gav mig negativa tankar. Tvärt om, jag kände mig stark, snygg och som att målen uppnåtts och att jag kan gå hur långt jag vill. Förvånad blev jag över skillnaden som bilderna visade trots att jag nu vägde mer ön jag innan gjort men att min form i sig visade sig på bättre sidan och gav mig en synlig bild på utveckling. Jag var nu stolt och glad över att jag inte gav upp när huvudet sa åt mig att göra det bara för att dom där förbannade siffrorna på vågen gav mig dumma idéer om ett misslyckade bara för att jag vägde mer.

Idag känner jag mig lycklig, stolt, stark och det sprudlar energi omkring mig. Jag har nu lärt mig helt själv att vågens siffror bara är dumma och obetydande nummer som inte alls kan berätta hur man verkligen är, mår och verkar. Jag har får lära mig att de verkliga sakerna som betyder något inte kan mätas av en våg och dess nummer. Bilden till vänster har därför blivit en symbol för mig om hur ett "misslyckande" vände och blev ett lyckat framsteg, närmare mot mina mål.

Så till alla er där ute som känner sig ledsen och besviken över att ni inte går ner i vikt utan den står stilla eller till och med stiger. Låt inte dessa saker kontrollera dig! Dessa nummer är bara tankeförvrängare och kan inte bevisa något om den kraft, vilja och tid som du lägger ner för att nå dina mål. Va istället hälsosam och skapa en livsstil som du älskar och där inte nummer får kontrollera hur du mår. För att dessa nummer, dom är verkligen inte värda det, oavsett hur många eller höga dom än är!

Gillar