Läsarfråga ''Vardag och viktnedgång''

Hej! Håller på att försöka gå ner i vikt nu, o jag undrar om du kan berätta lite hur känns att nu tex vara utomlands och vara nöjd över sin kropp? O hur vardagen generellt är när man inte är "stor" längre? Behöver lite pepp haha!

Att vara utomlands och vara nöjd över sin kropp är något som jag personligen har haft svårt med under många år tillbaka. Känslan att dra på sig en bikini och i princip blotta sig själv, har för mig alltid varit en hemsk känsla. Men ska det verkligen behöva vara så? När jag började träna och gå ner i vikt så var det faktiskt något i mig som förändrades, ja självklart kroppen men inte bara den, utan även psyket, vilket nog är det mest fantastiska! Denna förändring inom mig har fått mig att inse att det inte spelar någon roll om vad människor runt omkring tycker och tänker om mig och min kropp utan att känslan jag har om mig själv är den som spelar roll. Denna känslan har jag aldrig tidigare haft vilket gör att det är en extremt främmande men en otroligt härlig känsla! Vid min senaste utlandsresa till Mallorca gick jag omkring på stranden, ikädd bikini precis på samma sätt som om jag bar jeans och tröja. Jag funderade inte en sekund på hur min kropp såg ut, hur de andra tänkte om mig eller om magen putar lite för mycket precis efter lunchen. Dessa känslor har egentligen inget alls att göra med hur min kropp ser ut idag eller vad jag väger, för idag skiter jag helt och hållet i det. Det som har gjort att jag numera känner mig stolt över mig själv och att jag kan gå omkring iklädd bikini som precis vilket plagg som helst är för att jag har vuxit i mitt inre. Mitt psyke har fått en knuff i rätt riktning och jag ser livet och mig själv utifrån en helt annan vinkel än jag någonsin kunnat göra.

Att svara på hur vardagen är rent generellt när man inte längre är ''stor'' är en otroligt svår fråga. Allt handlar inte om att vara stor eller liten för mig. Det handlar om att lyckas göra något i livet som man faksitkt vill och som man är nöjd över i sitt inre och för sig själv, utan att bry sig om andras åsikter. För mig har vardagaen blivit lättare eftersom jag blivit en mer öppen person som vågar ta för mig och testa på saker som jag inte vågade tidigare. Jag kan gå mitt i en folkmassa och göra massa konstiga saker och inte ens bry mig om det eftersom jag gör det som jag själv vill och jag vågar göra det utan att tänka på hur andra ser mig. Därför är denna frågan svår för att en vardag som en ''mindre'' person kan vara exakt samma som när du var en ''större'' person om du gör det för andras åsikter och för att andra ska titta på dig mer. Gör du det däremot för dig själv så kommer ditt psyke att förändras och ditt liv kommer att vara mer positivt än innan. Du kommer säkerligen att vara lycklig och tro på dig själv eftersom du genomgått något som du kanske inte trodde var möjligt. Att gå ner i vikt och även gå upp i vikt kan därför vara en livsavgörande sak och förändra hela ditt synsätt.

Gillar