Läsarfråga ''Gymnasieprogram''

Hej! Vilket program gick du på gymnasiet?

På gymnasiet gick jag Handels- och administrationsprogrammet med inriktning service på Jämtlands gymnasium och wargentinskolan i Östersund. Det är ett program för dig som arbeta i, eller dirva en butik, träffa människor och se till att allt bakom kulisserna funkar. Jag tycker att det var et mycket roligt och givande program där man fick en rätt så bred utbildning eftersom man jobbade med allt ifrån dator till att driva företag. Denna linjen riktar sig till dig som är intresserad av handel, administration, ekonomi och företagande. Du får lära dig försäljningsteknik, service, inköp, löner, bokföring och marknadsföring. Här lläser entreprenörskap och lär sig driva projekt, vilket är en mycket positiv kunskap för kommande livet.

Utöver detta läser man program gällande dator och datoranvändning och man får kunskap inom många datorprogram för kommunikation, text- och bildbehandling, registerhantering, kalkylering, layout, informationssökning och sociala medier. Och man kommer även under utbildningen få komma ut i arbetslivet genom så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL) även kallat praktik. Vilket jag tyckte var bland det bästa med linjen för att man får redan här testa på olika yrken som också ger värdefulla kontakter för framtiden. Jag själv lade min APL på Gold's Gym, Cubus, Sense kosmetik och Hemköp för att få en chans att testa på flera olika typer av brancher. Och redan här kan jag säga att det var APL på Gold's Gym som var den bästa för min del!

Exempel på yrken: Butikssäljare, marknadsförare, företagssäljare.

Vet du inte vad du vill gå för gymnasium så tycker jag att denna linje är helt perfekt. Jag själv valde denna för att jag hade noll kol på vad jag ville arbeta med i framtiden. Jag skulle absolut inte valt annorlunda i dagens läge!

Gillar

Kommentarer