Hitta tillbaka till motivationen

Motivation är en ständig påverkan och i princip helt avgörande för vad vi väljer att göra och i vilken grad vi gör det. Min dröm hade varit att ha motivation varje dag för resten av mitt liv. men frågan är då, skulle man lära sig något på vägen? För ibland är det lärorikt att inte ha motivation och faktiskt få försöka hitta tillbaka till den igen. Jag har under flera år kämpat med motivation och i början på min viktresa 2014 hade jag noll motivation. Jag hade superlätt att tappa motivationen och svårt att hitta tillbaka till den. Vilket är en lärorik resa i sig, för idag vet jag hur jag gör för att få min motivation tillbaka.

1. Sök efter inspiration på nätet
Att leta runt på nätet efter inspirerande youtube-klipp med föreläsningar om saker du brinner som kan ge dig både ny kunskap och motiavtion. För mig fungerar det väldigt ofta att slå på min favorit lista på Spotify och söka runt på internet efter bilder, citat och videos för att hitta drivkraften i mig. Idag är det också väldigt populärt med poddar. Jag själv trodde aldrig att jag skulle lyssna på en. Men måste erkänna att just podden Träningspodden har hjälpt mig att hitta motivation till löpning och utan den hade jag inte börjat löpträna som jag gör idag och absolut inte sprungit mitt första marathon!

2. Vilken är din Drivkraft?
När väl motivationen börjar skymta efter att man letat inspiration på nätet genom poddar, bilder, citat och så vidare är det fortfarande lätt att förlora den. Det som hjälpt mig är att börja fundera på vad det är som driver mig, vad vill jag göra? Ofta snubblar man in på vad meningen med livet är och det går så snabbt att falla ner och se sig själv som värdelös och nästan övertala sig själv om att alla drömmar bara är att kasta bort. Nej, nej nej! Så är det absolut inte! När du kommer in på dessa tankar, sätt dig ner och fundera över, vilken är din drivkraft? Vad brinner jag för? Skriv ner det som är din drivkraft och fokusera på just det så kommer motivationen till dig själv och det som du brinner för öka! Det gjorde det för mig!

3. Skriv ner allt!
Att ha ett anteckningsblock i väskan låter ibland tråkigt och hemskt. Men för mig har det varit mycket användbart, till och med på nätterna när jag ska sova. Att ha ett anteckningsblock till hands är av stor betydelse eftersom man lätt kan få ur sig sina tankar ideér, drömmar och vad som nu kan tänkas komma upp, och skriva ner dem och sedan återgå till dem. På så vis kommer tankarna ur huvudet och sedan till användning. Vem vet, en av dina anteckningar kan vara nyckeln till något speciellt en vacker dag! Tack varje dina anteckningar kan du hela tiden följa dig själv och se hur du utvecklas och därmed kan motivationen hitta fram.

4. Ha förebilder
Att ha förebilder kan va både en fördel och nackdel beroende på hur du ser på dem. En förebild ska fungera som en förebild, det innebär att du ska bli glad av att se förebilden, den ska ge inspiration och motivation. Personen i sig ska inte få dig att må dåligt eller ångest för då är det inte en riktig förebild. För mig har en förebild varit mycket givande. Dagar som känts hemska och värdelösa där jag helst ligger i soffan har fått en helt annan vändning när jag gått in på min förebilds Instagram. Jag har fått kraft och vilja utav personen, vilket resulterade i att jag klev upp ur soffan och fick det gjort! Med dagens sociala medier är det lättsamt att ha förebilder eftersom vi kan komma åt hela världen och följa personer som inspirerar oss och ger oss drivkraften och motivationen till att lyckas!

Gillar