Hemmagjord chailatte

Idag medan Kevin sov passade jag på att göra en enkel och god chailatte som man lätt kan mixa ihop hemma. Jag är ingen kaffedrickare utan dricker oftast varm choklad. Men nu när jag hittat detta recept på chailatte så ligger den högt på min lista över varma drycker. Måste säga att detta recept är mycket bra och ger väldigt goda smaker, så gillar di chailatte tycker jag att du ska testa detta! För mig kommer denna chailatte drickas ofta under min mammaledighet.

Receptet nedan är för 2 portioner men beroende på hur stora koppar/glas du använder dig utav. Till mina stora te-koppar räcker receptet nedan till 1 portion och lite till, men inte till 2 portioner. Mängden kan också variera beroende på hur mycket mjölk du vill tillsätta i din chailatte.

Ingredienser

2 påsar Earl grey te
1.5 tsk Kanel
0.5 tsk Kardemumma
2 msk Socker
4 dl Vatten
3 dl Mjölk
1 tsk Vaniljsocker

Gör så här:
Lägg alla kryddor i en kastrull, häll över vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sedan sjuda under lock i 5-6 min. Stäng av värmen och söta med socker eller honung. Lägg i tepåsarna i kastrullen och låt stå och dra i 5 min. Värm och skumma mjölk. Sila av teet och häll upp i koppar, häll över mjölken. Toppa teet med mjölkskum och krydda med lite kanel. Njut!

Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
evelinajosefines,

Den ser jättegod ut! Hoppas ni haft en bra dag! 🥰

nouw.com/evelinajosefines