Gårdagen i Ullådalen

Vissa Söndagar är helt enkelt bättre än andra. Som hastigast i går EM så kom vi på att vi skulle åka iväg till Åre för att grilla lite korv och ta en kortare vandring i solen. 40 minuter bil och sedan var vi på parkeringen i Ullådalen i Åre. Kopplade hundarna och hängde ryggsäcken med grilkorv på ryggen och sedan begav vi oss iväg längs en vandringsled som skulle leda oss mot fjället och Ullsjön. Väl uppe på en höjd där vi kunde se hela fjällvärlden omkring oss samt Ullsjön så slog vi läger för grillning.

Sedan var det dags att bege oss hemåt. Lyckan på hemvägen då vi tog en annan väg tillbaka var såklart att vi hittade skogens guld, nämligen hjortron / Mylta som jag såklart var tvungen att plocka för att för första gången testa på att göra hjortronsylt.

Turen runt på ca 4 km tog oss ca 1 h att gå. Hade kunnat göra det på en mycket bättre tid men nu ville vi njuta av naturen med bärplockning osv. Hoppas på att helgen bjuder på lika väder så man ev kan ta en tur till vackra blanktjärn eller till några fisketjärnar/sjöar.

Bildbomb nedan.

Gillar