Fjällfuran - en fiskeweekend

Har haft en helt fantastisk helg uppe i fjällen tillsammans med Pär, Emil och Kajsa. Vi bodde i en stuga utan el och vatten som låg precis vid Östra vattensjön med fjällen runt om kring oss. Killarna har flugfiskat i Rullån och Fångån med det var svårfiskat i båda åarna, trots att vi såg en hel del liv i Fångån så var det svårt att få någon att nappa. Östra och Västra vattensjöarna gav bäst resultat under hela helgen då vi redan på Fredag eftermiddag hade en öring på kroken men som oturligt nog hoppade upp och lyckades lossa sig från kroken ca 40 cm från båten. Fredag kväll testade grabbarna på flugfisket i Rullån, men som inte gav något, inte ens ett vak.

Lördagen bjöd på varmare väder där solen sken av och till och det var helt vindstilla. Drog lite drag på morgonen och väl kommen till västra vattensjön (ca 1 h fiske) så fick Emil en fin öring på kroken som följde med upp i båten. Fortsatte vår tur till Fångån för flugfiske. Det vakade en hel del, varav några större fiskar men ingen som ville hugga på grabbarnas flugor. Det var svårfiskat där helt enkelt trots att de gav ån ca 3 timmar. Drog drag resterande del av dagen, både i Östra och Västra vattensjöarna. Det resulterade i att Pär lyckades fånga 2 fina öringar som fick följa med hem. Lördag kväll bjöd på kanon väder och härligt kvällsfiske som avslutades med varma mackor och grillad Öring över öppen eld.

Söndgen bjöd på kanonväder. Typiskt eftersom att turen hem gick kl 13.00. Vi drog drag hela förmiddagen på Östra vattensjön som efter någon timma gav Emil 2 öringar och en fin rödning. Kl 13 kom fyrhjulingen som skulle ta oss 4,5 km ner till bilparkeringen igen.

Sammanfattningsvis så var det en fantastiks helg med mycket fisk och en hel del fina vak. Vyerna och naturen var helt underbar och kändes helt fantastiskt att inte ha varken el eller vatten i stugan, utan man fick bara va och sköta allt eftersom. Detta är ett sälle som jag gillade skarpt och hoppas verkligen på att vi får till att boka oss en helg till längre fram i sommar för lite mer tur på flugfisket.

Gillar