Chokladbollar med nutellagömma

Testade i helgen att baka något nytt. Jag hittade ett recept på Fridas bakblogg och blev genast förälskad. Det handlade nämligen om: chokladbollar med nutellagömma, hur fantastiskt låter inte det!? Goda klassiska chokladbollar med ett lite annorlunda recept som man sedan trycker in Nutella i mitten på dem! Mums säger jag, kan inte bli annat med den mixen! Dom blev hur som helst sjukt goda och vill därför dela med mig av Fridas recept på dessa!

Chokladbollar med Nutellagömma:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starkt
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov

+ 20 tsk Nutella (frysta, att trycka in i chokladbollarna)
+ Pärlsocker, kokos, strössel m.fl

Gör så här:
Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
Låt de frysa minst 2 h.
Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.
Vispa ner grädden till en fluffig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.
Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.
Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.
Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha.
Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Funkar utmärkt att frysa in

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Oj, ser super gott ut! 😊
nouw.com/happym