Boost för immunförsvaret

Förkylningstiderna är här och jag gör just nu allt för att bli av med min egna förkylning. Hade stora planer gällande träning denna vecka men det fick läggas på hyllan efter Onsdagen då jag vaknade upp med halsont, huvudvärk, hosta och feber. Förkylningen har ännu inte släppt och kokade idag ihop en immunförsvars boost för att ge min kropp de vitaminer som den behöver för att återhämta sig. I vanliga fall brukar jag koka ihop ett klassisk ingefära te, med ingefära, honung och citron. Idag slog jag på lite extra och öste ner några fler ingredienser, gurkmeja och peppar som ska bland annat vara nyttiga för immunförsvaret, fungerar antiinflammatoriskt och hjälper näringsupptaget.

Ingefära och C-vitamin är sedan länge kända för att hjälpa immunförsvaret samtidigt som gurkmeja är starkt antiinflammatoriskt.

Denna dryck är otroligt uppfriskande och dricks kan med fördel drickas som shot varje morgon som en start på dagen under förkylningstider. Eller som jag, dricker i lite större mängder nu när jag redan blivit förkyld. Dessa smaker tillsammans är väldans god och samtidigt en riktig vitaminbomb!

Ingredienser:
1 liter vatten
200-300 gram färsk ingefära
2-3 citroner
1/2 dl honung
1 msk gurkmeja
1/4 tsk svartpeppar

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen, gurkmejan och svartpeppar medan det fortfarande är ljummet (40 grader). Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

Gillar

Kommentarer

LindaLinnros
LindaLinnros,
tack för tips!:D
nouw.com/lindalinnros
Sabinakj
Sabinakj,
Vilket bra tips! Det måste jag verkligen testa nu när man är lite sådär halv sjuk hela tiden haha!
nouw.com/sabinakj