Att planera sin träning

Följer jag alltid min planerade träningsvecka? Svar nej. Självklart försöker jag alltid att följa min träningsplanering så som jag har laggt upp den. Men det kommer helt enkelt saker och ting i livet lite då och då som gör att man får flytta om i sin planering.
Varför planerar jag en träningsvecka om jag redan innan vet att den inte står helt fast? Detta är för att jag anser att det är lättare att få träningen gjord om jag redan innan planerat vilka dagar jag ska träna. Jag vet också redan innan vad jag ska träna för typ av träning och vilka muskeldelar och övnigar. Detta är också saker som är med och splear in på att träningen faktsikt blir av. Tro det eller ej, det finns mängder av dagar då jag hellre velat sitta i soffan och slöat än att träna. Men tack vare min planering så har jag ändå tagit mig upp och utfört det som var planerat.

Denna veckan var planen att träna enligt följande:
Måndag - Ben
Tisdag - Löpning
Onsdag- Armar och mage
Torsdag - Löpning
Fredag - Helkroppsträning & Rullskidor
Lördag - Kondition
Söndag - Vila

Tyvärr så var detta en vecka som inte riktigt gick ihop sig som planerat. Jag har börjat bli förkyld (inget allvarligt, bara täppt i näsan) vilket ledde till att jag var helt slut igår när Torsdagen kom. Jag beslutade därför att ta min vilodag igår för att kroppen faktiskt bad om att få göra det. Tack och lov för att jag lyssnade på kroppen för idag är jag pigg som en lärka!

Trots dessa hinder är planering A och O för mig i träningen. Det är lättare att komma igång och sedan för att hålla koll på sin träning och utveckling genom tidens gång.

Brukar du planera dina veckor men stöta på hinder?


Topp, Adidas // Tights, Womensbest // Skor, Nike

Gillar