Att övervinna sina hjärnspöken

Att ha gjort en sådan förändring i mitt liv gällande träningen och viktnedgången har inte bara resulterat i en mer välmående kropp utåt sett. Jag har under denna tiden vuxit som människa och lärt mig att människor har helt olika sätt för att lära sig saker om sig själva och andra i livet. För mig har ett utav dessa sätten varit genom träningen och inte mindre än Kaylas BBG. Att ständigt dag efter dag få pressa sig genom passen och ännu mer att pressa sig till att ta sig upp ur soffan för att träna har varit en stor förändring och en stor svårighet för mig. De första veckorna var otroligt jobbiga och dessa första fyra veckorna var också de som fått mig att ge upp detta träningsschema 2 gånger innan. Jag försökte alltså 2 gånger innan jag kom till skott den 3e gången och nu kommit så långt på de försöket, dvs 48 veckor!

Problemet under dessa 4 veckor i starten var att ta sig från soffan, till träningskläderna och till att börja passet. Många gånger lät man bli för att man var ''för trött'', det var ''för jobbigt'' eller att jag inte hade ''något lust''. Det hela handlade egentligen inte alls om de faktorer som jag skrivit upp ovan utan det handlade om att jag inte trodde på mig själv, jag ville egentligen inte och hade inte tagit ett beslut inom mig att jag skall klara det.

3e försöket som också blivit mitt sista försök och de försök som gjorde att jag kom upp på ''hästen'' och nu kommit 48 veckor med BBG. Jag vände det negativa inom mig och bestämde mig för att jag skall klara 12 veckor och bevisa för mig själv att jag inte kan. De gånge jag inte orkade för att soffan var så mycket skönare, gick jag till garderoben och tog på mig träningskläderna. Detta gjorde också att jag inte hade en återvändo. Jag försökte dela upp passen och tänka '' det är bara 7 minuter'' i stället för '' hur skall jag orka 30 minuter?''

Det var denna inställning och detta beslut som fick mig att fortsätta. Detta beslut och förändring lärde mig att det är så hela livet och alla dess beslut fungerar. Detta märkte jag snabbt då mycket saker i livet som jag haft svårt för, avklarades lätt. Jag klarade av Matte B bara för att jag bestämt mig för det. Jag började högskola och har klarat av ett år av den och skall klara 3 till. Denna förändring som skedde inom mig på grund av träningen är mitt livs förändring. Träningen har därför varit den bit som gett mig en lära och kunskap som resulterade i att jag hittade mig själv.

Det jag vill säga med detta är att alla behöver lära sig att tro på sig själv och hitta viljan inom sig för att ta ett beslut och bestämma sig. Att veta vem man är, är det största målet som man har i livet och jag tror också att det är en uppgift vi får när vi kommer till världen. Hur man gör det kan jag tyvärr inte svara på, trots att jag önskar att jag kunde det, men det är inte så enkelt. Och skulle det vara så enkelt? Ja då skulle det inte finnas så mycket problem i världen och de flesta av oss, om inte alla skulle vara framgångsrika inom ett eller annat. Det jag dock vet är att alla lär sig på olika sätt och man får försöka att hitta något som man trivs att göra. I detta ligger kunskapen om dig själv och kunskapen om hur du hittar din inre styrka och tro på dig själv. Börja därför idag med att skriva ner vad som gör dig glad och vad du trivs med. Därefter ska du våga göra det du tror på, ta ett beslut och hela tiden se det positiva även trots att det kan vara svårt. Allt du testar på och gör i livet är lyckat, man kan inte misslyckas med saker som man testar på för att all lärdom man skapar sig i livet är bra och har en mening, en mening för att hitta dig själv. Oavsett om det tar 1 gång eller 30 gånger så får man inte ge upp. Man blir starkare för varje försök och ingen kan då säga att 1a försöket är det rätta tillfället för dig.

Detta är steg närmre mot att övervinna dina huvud demoner och det största av allt, att tro på dig själv!

Gillar