9 månader senare

Ungefär i 9 månader har jag varit utan träningsglädje. 9 månader där jag ständigt gått och stressat upp mig över träning. Stressat över min kroppsform och stressat över allt jag stoppar i mig. Dessa 9 månader har varit tunga och jag har konstant ifrågasatt mig själv.

Efter min bikini fitness debut 27 mars i år tappade jag allt som handlar om glädje till träning. Det blev helt enkelt för mycket för kroppen och inte minst för huvudet. Psyket sade i från och all glädje till träningen var som bortblåst. När jag nu tänker efter sådär i efterhand är det inte så konstigt. Jag spenderade stora delar av min tid på träning, antingen på gymmet eller hemma. Övrig tid lade jag på att tillaga matlådor, träna posering, jobba och slutligen ta mig igenom min sista kurs på högskolan innan examen. Allt detta har tillsammans skapat den oro och stress i min kropp som i sin tur ledde till att träning inte alls var roligt längre. Jag hade varken lust eller energi för att träna och det i sin tur fick mig att må dåligt över det.

Nu 9 månader senare med 90% tid av vila från träning har min glädje till träningen kommit tillbaka. Jag ser helt enkelt fram emot att träna. En känsla som jag saknat i 9 månader. Jag kunde aldrig tro att det skulle ta sådan lång tid för kroppen och huvudet att komma ikapp mig själv men det gjorde det helt enkelt. Och med handen på hjärtat, dessa 9 månader efter tävlingen har varit de 9 värsta på hela min tävlingssatsning. Känslor som dessa vill jag ska komma fram då det allt för ofta visar perioden innan tävling och under tävling med allt glitter och glamour. Men man glömmer till 99% bort att visa hur livet efter en tävling ser ut.

Det jag vill säga med detta inlägg är att kroppen behöver ibland sin vila. Vilotider som kan variera från några dagar till flera månader. Jag tror helt enkelt på att kroppen säger till när den är redo, likt den gjorde med mig. Därför, stressa inte upp dig över att du inte kan, vill eller orkar träna. Kroppen och huvudet kommer att säga till dig när den känner sig redo för det igen och då kommer glädjen till det att komma tillbaka. I all denna hets med träning är det viktigt att också prioritera vila. Och jag lovar, alla människor, även träningsatleterna på instagram behöver ta längre viloperioder ibland för att kroppen ska hinna ikapp livet. Ta den tid du behöver, det är din kropp värd.

Gillar

Kommentarer