24-timmars kur mot förkylning

Hittade en intressant artikel i hemmets journal som handalde om hur man kan få bota sin förkylning med en 24 timamrs kur. Något som jag tycker är otroligt passande eftersom förkylningar är nått man dras med lite då och då, tyävrr! Här kommer en grym guide på hur en dag kan se ut med en 24 timmar kur på hur man lindra sin förkylning.

Förkylningen börjar ofta med att du vaknar på morgonen och har den där konstiga känslan i halsen, huvudet och kroppen. Det är här din förkylning börjar och det är nu du behöver börja arbeta mot förkylningen!

07:00 Börja din dag med att tar en ångande het dusch där det varma vattnet hjälper dig att lugna dina leder och rensa dina täppta bihålor.

08:00 Ät en frukost gärna bestående av gröt eller fil som du kan he en stor näva bär över och komplettera med ett hett te innehållande ingefära och honung.

10:00 Töm upp en skål med hett vatten och håll ditt huvud över ångan i ca fem minuter. Detta kommer hjälpa till att rensa dina luftvägar.

12:00 Ta en lung prommenad ute i den friska luften även om det är kallt ute. Luften och lätt rörelse hjälper din kropp att stärka imunförsvaret.

13:00 Nu är det dags fär lunch och då är det bra om du sattsar på något proteinrikt, tex en kycklingsallad. Detta protein hjälper dig att bygga upp och stärka ditt imunförsvar.

15:00 Nu är det dags att dricka en kopp med örtte. Örtte och andra heta vätskor hjälper till att tunna ut slem och gör det även lättare för kroppen att göra sig av med det.

18:00 Nu till middagstid ska du satsa på något kryddigt så som en kycklinggryta eller chili con carne. Att använda ingredienser som vitlök, ingefära ich chilipeppar hjälper till att hämna virus och har en förmåga att rensa bihålorna. Krddor som dessa kan även hjälpa till att bli av med bakterier i kroppen och rensa dina luftvägar.

20:00 Avsluta din dag genom att ta ett hett och varmt bad för att låta dina muskler vila och slappna av. Ångan av ett hett bad kan också hjälpa till att bli av med förkyldningvirus.

22:00 Vila är bland det viktigaste för att kunna bli av med en förkylning snabbare. Se till att komma i säng och sov så länge du kan.

Gillar