Vanilj- & havregrynspannkakor
Idag tänkte jag tips om en super god frukost i form av vanilj- och havregrynspannkakor. Att byta ut mjölet mot havregryn ger verkligen pannkakorna en helt annan smak och känsla. Samtidigt som man slipper den där ''uppjästa'' känslan i magen. Håller inte inne med att dessa pannkakor är en ny och klar favorit av alla pannkaksrecept som jag hittills testat.
Självklart fungerar även måltiden som middag, mellanmål eller kvällsfika. För pannkakor sitter väl egentligen aldrig fel?
Ingredienser:
35 g havregryn
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg
1 msk olivolja
Gör så hör:
Blanda samman ingredienserna i en mixer eller med en stavmixer.
Värm upp en stekpanna och fördela en del av smeten i stekpannan.
Stek sedan på medelvärme till dess att pannkakorna blivit gyllene.
Servera sedan pannkakorna med valfri topping!
