Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Smokey eye är ju den absolut populäraste ögonsminkningen som finns och den som dem flesta beauty kanaler på youtube gör.

Det man använder sig utav när man gör denna sminkningen är mörka ögonskuggor. När man gör en smokey eye så är de mycket sotning eftersom den första ögonskuggan du lägger sotar du mest innan du lägger en annan skugga. Det viktigaste är ju att den första ögonskuggan du lägger är bra pigmenterad, och färgen på ögonskuggan är oftast svart och då är de ju viktigast att den är pigmenterad, vem vill inte ha en bra pigmenterad svart ögonskugga??

När du lägger den svarta ögonskuggan så ska du börja med att packa på locket, för att de ska bli riktigt svart och för att de finns massa pigment i skuggan så att de går att tona ut ögonskuggan senare.

Ögonskuggan appliceras ut till globlinjen, inte högre! Då riskerar du att få pandaögon, det vill vi inte. Ett tips är att applicera ögonskuggan lite under globlinjen och testa att tona ut, då minskar du chansen att få pandaögon.

Sen är det dags att tona ut och varför man ska tona ut ögonskuggan är för att de ska se mjukare och finare ut, och de kan ju se skarpt ut och man inte tonar ut så tona ut de som ser skarpt ut, eftersom att de ska se mjukt ut.

Uttoningen du gör kan vara lite svårt att få till om du använder dig av en kompakt pensel, så därför är de lättare och ger bäst resultat om du använder en fluffig pensel. Och viktigt är att pensel är ren så du inte får med massa gamla rester från en ögonskugga du har använt tidigare.

Dra borsten vågrätt fram och tillbaka på kanten och följ formen på den svarta färgen hela vägen in i ögonvrån, de är bara att gnugga på tjejer!

Applicera en svart mjuk kajal på undersidan av ögat, mest i ytterkanten och inne i ögonvrån. Och varför man gör de är för att de skapar formen av en mandelformat öga istället för ett helt runt öga, och de är snyggare också.

Man behöver inte alltid använda sig av svart ögonskugga, man kan göra allt de här med en svart ögonskugga och då blir de som en "bas" sedan kan man gå in med till exempel en brun ögonskugga att gå in med och skudda också, sen om man vill fixa så de se extra snyggt ut kan man ju lägga till en glittrig ögonskugga. Och ett snyggt läppstift på de, men tänk då på att fokusen vill vi ha på ögonsminkningen och inte läpparna så jag tycker att man ska gå med nuda läppar men en lite gnutta rosa i och läppglans på det, perfekt.

Bilder på en smokey eye sminkning kan du se nedanför, hoppas ni förstod något av de jag har skrivit jag har försökt att förklara mig på de bästa sätt jag kan. Hoppas ni gillade de här inlägget och om ni har några frågor är de bara att kommentera så svarar jag. /Puss på er!

Likes

Comments