Nu har jag påbörjat min resemånad och första delen är redan färdig. Min första tour gick fort och fick se otroligt mycket. Även om vi också hade lite otur hela tiden. Är glad att jag gjorde den men är också glad att den är över jag får några dagar utan resande. Skulle jag förklara hela resan så skulle de ta år så tänker att jag slänger upp ett gäng välsorterat urval av bilder istället.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På fredag börjar jag min travel month som man får möjlighet till att använda om man vill. Visumet som jag är här på tillåter dig att jobba som au pair i 12 månader och sedan får du stanna kvar och resa i 1 till månad innan du måste lämna.

För er som är nyfikna på vad jag ska göra så ska jag som de allra flesta som varit på östkusten åka till västkusten. Först ska jag åka till San Fransisco och därifrån ska jag åka på en au pair tour. Så åker genom många stora sevärdheter.

Touren kommer sluta i LA där jag kommer stanna några extra dagar. Har lite funderingar om jag kanske ska försöka ta mig ner till San Diego, är bara någon/några timmar bort. Eller så stannar jag i LA och njuter ett par extra dagar på stranden. Sen blir de flyget upp till Seattle där jag kommer stanna några dagar. Önskar jag kunde åka till Vancouver man kan tyvärr inte lämna landet för då kommer jag inte in igen. Så de blir att stanna i Washington State för att sedan åka ännu mera västerut. Närmare bestämt HAWAII! Åh vad jag längtar! Där blir de att göra en annan tour runt på Big Island.

Efter de så ska jag unna mig lite mera sol och stanna där i några extra dagar. Sedan blir de en lång flygning ända till Texas. Där de blir att hälsa på Emma igen. Ska bli så kul att få hälsa på henne igen. Så efter ett gäng underbara och roliga dagar med henne blir de att lämna staterna och åka tillbaka till sverige.... Så nu vet ni vart jag kommer hålla hus den närmsta månaden! :D

Likes

Comments

I söndags åkte jag ner till downtown en sista gång och Tog med mig kameran och var en äkta turist. Behövde dock inte någon karta, för hittar ganska bra utan en. Var en massa förberedelser inför fredagen när de får en ny president. Mer eller mindre på allt grönområde mellan Washington Monument och The Capitol läggs de vita plast plattor. Står ett gäng hundra stolar framför Capitol och var någon övning där också.

Allt jag gör nu är troligen för en sista gång, vilket känns så konstigt. Alla jag träffar träffar jag för en sista gång och är tvungen att äga hejdå till alla. Finns ett gäng kompisar som jag aldrig fick chansen att säga hejdå till, vilket gör mig lite ledsen för vet att jag aldrig kommer träffa dom igen. Och ja, nu på fredag så lämnar jag DC och åker till San Fransisco :D Kommer bli tvungen att vara på flygplasten 3 timmar innan för all extra säkerhetskontroll de kommer att vara. Kommer säkert också ta 10 gånger längre tid att ta sig till flyget för alla vägar i DC Downtown är avstängda.


Likes

Comments

Gott Nytt År allesammans!

Oj, vad detta året har gått fort. Den 25e Januari förra året flyttade jag till USA och sen dess har de hunnit hända massa saker. Hela året har varit som en berg och dalbana. Har haft stora dalar då man inte riktigt vet vad man håller på med och vill bara åka hem men sen vänder de och man inser att man har de ganska bra här borta ändå. Men nu så kan jag säga att jag kommer hem nästa månad. Så alla ni som tycker att jag ska komma hem, jag kommer i slutet av februari :D

Det är först nu de sista veckorna som jag tycker att de ska vara skönt att komma hem. Innan dess har tanken på att komma hem gjort att jag fått panik och vill inte tänka på de. Så varför valde jag inte att förlänga om jag inte vill komma hem till Sverige? Att vara au pair är ett bra sätt fly från vardagen i Sverige och att komma iväg och få uppleva något annat. Jag har haft turen att kunna vara ledig mycket och på så sätt fått se många platser här borta. Men att göra samma sak varje dag i ett år blir tillslut lite tråkigt för en som vill ha utmaningar. Visst kan man köra en annan väg till skolan för att hämta barnen eller man kanske kan göra en annan middag men mer än så kan jag inte riktigt variera mig i jobbet. Jag har aldrig ångrat mitt val att åka som Au pair utan är glad att jag gjort de men nu vill jag göra något annat. Och av den anledningen så hade jag aldrig kunnat förlänga. Jag har många vänner som kom hit med tanken att de skulle bara stanna ett år men nu är de inne på sitt andra år. När jag åkte visste jag inte hur länge jag skulle stanna, skulle jag åka hem efter ett år eller skulle jag förlänga? Det var inte förens i höstas som jag faktiskt bestämde mig att jag inte skulle förlänga men innan dess fanns tanken alltid i mitt huvud. Jag är glad över mitt beslut över att faktiskt åka hem nu. Även om jag inte har en aning om vad jag ska göra när jag kommer hem och vill helst inte tänka på de heller.

Nu har jag bara 2.5 veckor kvar här i DC så nu är de min tur att göra alla saker en sista gång. Igår var nog sista gången jag åt på min favorit resturang i Georgetown. men kommer besöka Georgetown igen innan jag åker. Att vara i Downtown och The Mall kommer nog bara hända en gång till. Hade velat åka ner imorgon med min kamera och vara turist för en sista gång med de ska ju tydligen regna... Alla härliga personer man träffat på vår favorit bar kommer jag sakna och vet inte hur många gånger till man kommer träffa dom. För har bara en helg mer ledigt innan jag åker... :'( Och för er som känner mig vet hur mycket jag hatar att säga hejdå till människor, speciellt till sånna jag vet jag inte kommer träffa igen. Samma sak med familjen jag lever med, även om jag inte är riktigt som en familjemedlem så kommer de såklart vara jobbigt att lämna dom för man har ju trots allt varit en del av varandras liv i ett år nu. Alla dessa underbara vänner man träffat från världens alla hörn blir svårast. Dock har jag några redan i Sverige, (vissa närmre än andra...) som jag förhoppningsvis kommer träffa under våren <3 Men såklart ska de bli riktigt kul att får träffa alla sina vänner och famijlen hemma i sverige också som jag inte träffat på över ett år.

Som många redan vet så ska jag först resa innan jag kommer hem men vart jag ska och vad jag ska göra får bli i ett annat inlägg eftersom detta redan är ganska långt hehe

De nya året firade in med dessa fina vänner ifrån England, Sydafrika och Halmstad (världen är ganska liten ibland)

Likes

Comments

Igår blev de en liten dagstripp till new york. Har hela tiden sagt att jag vill åka upp du under julen så igår åkte jag dit för att turista lite.

Oj, vilken oordning bilderna kom i, men de får duga

Likes

Comments

Nu har mammsen sagt till mig igen att hon vill ha en liten uppdatering med lite bilder. Så då får jag väl ge henne detta. haha :)

Sist skrev jag att jag skulle på en roadtrip neråt kusten och så blev de. Det är så kul att få se olika städer och stater. Tror jag nu är uppe i 16 stater inkl DC. Även hunnit korsa gränsen till Kanada vid Niagara Fallen. Om ni inte visste detta så räknas inte DC som en stat utan det är ett distrikt.

Iallfall så var min resa bra och galet varmt för att vara van vid den svenska hösten. I både Charleston och Savannah hade vi runt 25 grader, så det var ju lite varmt med långbyxor. I savannah, så var där hur mycket folk som helst på stranden. Blev helt förälskad i Savannah och deras hängande, spökliknande träd. haha. Blev en tur till trädallén där Forest Gump springer och Miley Cyrus och Liam Hemsworth kör bil och sjunger i The Last Song påväg till hans föräldrar.

Blev ett andra besök till Atlanta. Blev denna gången mer positiv till staden än förra gången. Nu blev de ett besök på World of Coca Cola. Helt enkelt ett stort och roligt museum om Coca Colas historia. Charlotte var jättemysig och fin stad på kvällen med alla dessa lampor och juldekorationer. Men på dagen var de som vilken annan stad som helst.

Direkt efter Thanksgiving som var på Torsdagen, kom allt julpynt upp under helgen. Så sen slutet av November har vi en gigantisk julgran i köket som är ungefär 3.5m hög med en samma pynt i och lampor i olika färg. Vi har även ljusslingor i vardagsrummet, en i röd och en som blinkar blått och vitt. Sen som många andra hem i detta landet så kommer även Elfen, Robbie fram i December månad. Han byter plats varje dag i huset och ibland kan han ha saker till barnen också.

Imorgon jobbar jag min sista dag för detta året och börjar jobba igen den 3e Januari 2017! Dock behöver jag vara hundvakt de sista dagarna av min ledighet för familjen drar ner till Florida. Som några vet så har jag inte riktigt vetat vad jag ska göra över Jul, men blir att stanna hemma och fira med min Värdfamilj. Alla flygbiljetter är så fruktansvärt dyra nu. Inte värt att flyga hem till Sverige för 12000krm när jag ändå kommer hem om 2 månader.

Så ja, om exakt 1 månad idag åker jag till San Francisco och ska påbörja min resemånad där. Kan ju tilläga att jag och Obama kommer bli arbetslösa på samma dag haha. Så nu har jag dryga 2 veckor kvar av jobb innan nästa tjej kommer och så ska jag lära henne alla rutiner och alla vägar. Sen drar jag till Västkusten för en månad! :D

Likes

Comments

Vet inte när jag uppdaterade senaste så kanske är dags att försöka kortfatta va som hänt här borta den senaste tiden.

jag har nu hunnit vara här i över 300 dagar och nu är de cirka 2 månader kvar i familjen. Sen kommer jag att resa för ungefär en månad innan jag kommer hem. Så ni där hemma får vänta lite till innan ni får se mig :)

Det som har hänt medan det varit tyst här på bloggen är att min syster har varit och hälsat på mig, Min faster och hennes barnbarn har varit här också. Samtidigt som de var där så var de Halloween och jag fick gå min första Trick'n Treat ( Bättre sent än aldrig haha)

Har också hunnit varit uppe en sväng till Boston. Vi besökte Harward och MIT så nu vet vi hur våra framtida skolor ser ut. Boston är helt underbart på hösten med alla dessa olika färger på träden. Är så glad att jag och Madde hittade en helg där vi båda va lediga så vi fick chansen att se Boston.

Denna veckan är de Thanksgiving så då kommer jag att göra en road trip med 3 andra au pairer ner till Charleston, Savannah, Atlanta och Charlotte. Ska bli kul även om det kommer bli ganska mycket bilresande. Har ju redan varit i Atlanta med de andra tjejerna ville dit så jag gick med på att åka dit igen. Så denna gången kommer de blir ett besök på Coca Cola museumet där. Än så länge är de så mycket som är planerat och vi åker imon. Vi vet var vi ska sova och vi har en bil, mycket mer än så behöver vi väl inte veta?? :DLikes

Comments

​För två veckor sedan var jag uppe i Niagara Fallen med en au pair kurs jag löst här. Hade 3 halvt ointressanta lektioner i Virginia och sen åkte man upp till Niagara för en helg. Så för två veckor sedan var den resan. Cirka 10 timmar med buss upp till fallen. Tycker dock Niagara Fallen är lite för omtalade för det var egentligen inget speciellt med dom. Men nu har man varit dör och var ändå kul :) 

Likes

Comments

Nu är man äntligen vuxen i detta landet också! Har haft en väldigt händelserik helg med massa roligt 😀
Började med att i fredags kväll dra till IKEA för att äta kräftskiva.  När vi kommer dit visar de sig att biljetterna är slut,  så där står vi som två missnöjda svenskar och kollar på en stor buffé med kräftor men utan biljetter och omringade utav 99% asiater.  Men en man kommer fram till och och frågar ifall vi vill gå, för han har två biljetter över! Klart vi vill! vi köper hans biljetter och får gå före hela långa kön för att göra sällskap med hans familj.  när vi väl fått våra kräftor hittar vi också två andra svenskor så vi gör sällskap hos dom. En riktigt trevlig kväll med kräftor. snapsvisor och trevligt folk.

Hade under fredags eftermiddag spontant köpt buss biljett till New York för lördagen så efter kräftskivan sov jag några timmar för att sedan klockan 03.00 vara i downtown och ta bussen till New York. 8.00 var jag på södra Manhattan och dagen började med att ta en liten promenad över Brooklyn Bridge :) under dagen blev de också,  9/11 memorial, battery Park och frihetsgudinnan,  Broadway, the high line, times Square och avslutade i central park med kvällsmat.

bussen hem skulle gå vid 7.30 lite nedanför Times Square. Hade en bra dag och en massa promenader,  gick mer eller mindre i konstant 10 timmar. På bussen hem får jag reda på att de varit en explosion på Manhattan.  Visar sig att detta var 45 min efter jag lämnat Manhattan. Och papperskorgen som exploderat var bara några minuters gångavstånd från där jag stod och vänta på bussen i dryga halvtimmen. Ibland ska man ha lite tur! tänkte först ha tagit en buss vid 10 tiden men är nu glad att jag inte gjorde detta!

Sen kom söndagen och äntligen blev jag 21! Dagen började med en tur upp till Colombia Heights och brunch och med bottomless mimosa. Och servitrisen frågade inte ens om leg :(  Efter de blev de till Adams Morgon och till nästa café. Där blev de en iced Irish coffee och en salt caramel glass. som var riktigt god med en skvätt av espresso på också! Denna gången blev jag tvungen att visa id, vilket jag gärna gjorde.  min kompis gjorde de extra tydligt att att jag fyllde 21. Slutade med att den snälla servitrisen bjöd mig på min Irish Coffee :)

Skulle också iväg på ett au pair möte men det var i en park så vi drog och där var de ett gäng som spelade Kubb! Men de försvann menad jag var på mötet men hittade ett nytt gäng som också spelade. så vi frågade så snällt ifall vi kunde få spela. blev 4 omgångar och måste ju erkänna att jag är grym på de för vann alla gånger! vi vara bara 3 svenskar så spelade själv :)

Kvällen avslutades i Georgetown för att träffa en kompis som varit iväg på sin resemånad men kommit tillbaka för några dagar innan hon åker igen. så blev att vi träffade henne en allra sista gång innan jag bar mig hemåt. Väl hemma hittar jag världens största chokladtårta i kylen och två skyltar som mitt värdbarn hade gjort   en på dörren till mitt rum och en i rummet.

Tårtan åts idag men bara 1/4 är borta så lär ha tårta för hela veckan! Vill man ha tårta så kan jag bjuda på en bit om ni kommer hit! haha

I onsdags blev de också spontan köp av ishockey biljetter för Sverige - Europa matchen. Dock var de inte så kul att vara svensk när de förlorar med 2-6....

Som sagt en händelserik helg och vecka

Donerade mina trasiga hörlurar till Brooklyn Bridge

Likes

Comments

​Nu har min värdfamlj kommit tillbaka efter de har varit på semester under hela augusti, alltså inte jobbat en ända dag under hela Augusti. de har bland annat varit på Hawaii i två veckor, inte alls avundsjuk eller så. Men men, jag har haft hela huset för mig själv som har varit ganska tomt utan 4 barn, 2 vuxna och 1 hund. Men nu är som sagt alla tillbaka igen.

De alla började skolan den 6:e så nu hade man kunnat tror att de är tillbaka till jobb. Men nja mitt schema för hösten är ganska slappt och behöver inte jobba så mycket. Eftersom den yngsta nu har bytat skola så innebär de att jag inte behöver göra henne en lunchlåda och inte heller gå med henne till skolan. Utan nu åker hon med de andra barnen till skolan vilket innebär att jag har sovmorgon VARJE DAG! :D Men ska försöka att inte sova så länge på morgonen och dra mig ur sängen i vettig tid. Sen så blir de att börja jobba klockan 15 för att köra och hämta lite ungar. Men har jag tur så behöver jag inte hämta innan klockan 17. Så med andra ord börjar jag jobba klockan 17 vissa dagar. Så nu blir de att hämta barn och sen laga lite mat till dom på kvällen. Nu behöver jag knappt se till att de går och lägger sig utan de gör de själva nu också. Har insett att man hade kunnat haft ett betydligt jobbigare schema än vad jag har :P Grovt räknat ligger jag nog på runt 30timmar/veckan. 

För tillfället håller jag på att skriva ett litet slutprojekt för Niagara kursen som jag håller på med. Ska skriva om Nikola Tesla och minst tre av hans uppfinnigar. När jag valde ämnet så trodde jag de skulle bli lätt att få ihop 4 sidor men sitter fast på 2,5 sidor nu. Så tyckte att de var roligare att skiva detta inlägget istället. De ska vara klart på söndag men ska försöka få klart de imon kväll. Måste "jobba" imon kväll (=måste vara hemma fysiskt men kan kan hålla på med egna saker) då mina värdföräldrar ska ut på dejt så ska jag förhoppningsvis kunna för klart de då. 

Nehe, nu kanske jag ska ta och fortsätta skriva lite så jag blir färdig någon gång

Likes

Comments