Shoot Challenge 22

I helgen gjorde jag min andra match i MMA klass B (Tidigare Shootfighting, dvs inga slag på marken) För att vara min andra match så är jag väldigt nöjd ! Finns självklart mycket att jobba på, men jag tyckte att jag följde gameplan och kämpade på så gott jag kunde.

Jag hade absolut kunnat slå mer från stående, min motståndare fick in mer slag och mer knän. Men hon tog inte många steg framåt, jag tycker själv att det var jag som gick på framåt och la press på henne hela tiden. I första ronden var vi stående i 1 min, sedan gjorde jag en nedtagning och höll topp position dom resterade 2 minuterna av ronden. I rond 2 gjorde jag en nedtagning efter 45 sekunder, flyttade runt på olika topp positioner men lyckades inte få till någon submission innan tiden tog slut.

Jag kan absolut ta en förlust (när jag själv tycker att jag förtjänat det). Min första match i MMA gjorde jag inte bra ifrån mej, och då får man bita ihop och ta nya tag. Men den här matchen är jag inte missnöjd med och jag anser att jag var bättre.

Här kan ni se min match

Rond 1

Rond 2

Jag kommer bära med mej den här matchen som en vinst, och jag ser fram emot att få tävla igen !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vinst för båda igår !

Igår var det match för oss båda, och båda lyckades få med sej varsin medalj hem. Här kommer lite bilder och film på våra matcher :)

Här är Andreas match

Hade tänkt mig en match på betydligt längre avstånd och försöka utnyttja min längd med jabbar och sparkar (första gången jag är längre än en motståndare!). Men clinchen fungerade ju helt okej till slut den också! Tappar teknik och balans lite emellanåt men försökte hålla mig hyffsat lugn i alla fall. Måste erkänna att jag fick lite dåligt samvete av att se honom vingla omkull eftersom jag lärt känna honom så pass bra före matchen...men han hade gjort samma sak på mig! ;) //Andreas

Här är min match

Jag kände mej lite passiv då jag inte ville ge mej in i dom kaosartade vevningarna man brukar få se i nybörjarmatcher. Det jag ska ta med mej till nästa match är att våga gå in ordentligt i slag och sparkar ändå och våga lita på att jag klarar av det.

Men vi var inte dom enda svenskarna att tävla igår. Tre svenskar och tre vinster ! :)

Likes

Comments

Muay Thai

Igår fick vi klartecken att vi har en varsin Thai match att gå ikväll. Som vanligt så blir jag så himla nervös ! Jag har gått några stycken grappling matcher tidigare, varit med på två brottartävlingar, och gjort en Thai match för drygt 1,5 år sedan här på Tiger. Så när det kommer till den stående delen känner jag mej väldigt ny. Andreas har gått 8 stycken matcher i shootfight tidigare, vilket är som MMA fast utan slag på marken. Då thaiboxning enbart är stående så blir det ganska nytt för Andreas också då han som mej känner sej bättre nere på marken. Dom var också snälla och placerade några matcher emellan mej och Andreas, jag går ut i match nr 3 och Andreas i match nr 6, Så vi får inga problem att hinna heja på varandra.

Här har vi alla tävlande, blir 8 matcher
Jag och min motståndare Rose
Kändes väldigt skönt o se att hon var kortare

Igår på träningen fick jag en väldigt hård spark över vänster käke/öra, vilket är lite frustrerande idag då det fortfarande ömmar rätt så bra... Därför blev jag rätt lättad över att få se att min motståndare var så pass mycket kortare än mej, min första tanke var "puuh, hon når förhoppningsvis inte upp för fler huvudsparkar" Men sen kan man såklart aldrig vara säker på någonting. Och Andreas har sagt till mej flera gånger att jag sänker vänsterhanden ofta, igår på träningen fick jag känna på hur det känns att göra det misstaget... Så ikväll när det gäller kanske jag inte gör om det igen ! Det enda jag vet om min motståndare är att hon varit i Thailand nu i två månader och kört enbart thaiboxning, hon kör kickboxning hemma i Iran, och är lika värdelös som mej på att göra "staredown" (posen på bilden ovan), vi båda hade väldigt svårt att inte skratta ! Förutom att inte tappa vänsterhanden så ska jag försöka tänka på att hålla lugnet (inte bara börja veva som en tok) och försöka utnyttja min längd.

Andreas och sin motståndare George

Andreas fick sej också en rätt mycket kortare motståndare. Men också en motståndare som är 10kg tyngre. Den här killen känner vi lite smått ifrån MMA träningarna, han har aldrig tidigare gått en stående match, men har provat på en brottartävling, och hans tränare hemma i Singapore vill att han ska börja tävla. Så man ska verkligen inte underskatta honom (det ska man inte göra med någon). Men jag tror att Andreas tar hem sin match, George är nog väldigt stark, men jag tror att Andreas är mer teknisk och kommer klara av hantera lite hårda slag

Klockan 8 ikväll Thai tid och klockan 15.00 i Sverige drar matcherna igång. Håll tummarna för oss nu, vi skriver ut o berättar hur det gått så fort vi får möjlighet. 

Likes

Comments

2 kilo

Att jag gått upp i vikt bryr jag mej inte så mycket om (så länge jag klarar matchvikten). Under Nya zeeland resan gick jag ner några kilon, det märkte jag att efter att ha ställt mej på vågen första dagen här i Thailand. Jag har legat mellan 52 o 53 kilo fram till nu typ.

I måndags vid lunchtid så ställde jag mej på vågen och såg att jag vägde 54,9 kg och då bestämde jag mej för att jag den här veckan ska försöka hålla med borta ifrån godsaker som innehåller massa socker. På så sätt kanske jag kan få svar på om dom här 2 kilona är enbart gotta eller om jag kan ha fått lite större muskler efter dom här månaderna.

Senare på Måndagen blev det boxning

Visst är det smidigt o ha en pojkvän som är väldigt bra på kampsport. Men det här passet var jag då inte alls på bra humör.... och det blir inte lättare när han säger

"Är du sur på mej nu"

Nej nej inte alls ! du bara säger att jag gör fel hela tiden och mellan varje gång du gnällt på mej så får jag ett hårt slag i magen ! Men jag blev inte alls på dåligt humör för det...

Vi skulle slå en rak höger i magen, och sen ducka under en krok och samtidigt som man duckade under skulle man slå ett slag i magen för att sedan följa upp med fler slag. Superenkel kombination egentligen, och det gör mig lite extra grinig. Jag kom för långt bort under ducken och kom in med för rak arm. Så Andreas är då snäll och talar om för mej att jag gör "fel", sen säger han gör "såhär" (där tappar jag luften). Jag försöker igen "nej inte så" (där tappar jag luften igen)...Så pågick det om och om igen och jag kunna inte förstå vad jag gör för fel ! vem skulle inte lacka ur till slut då ???

På Tisdagen blev det bara fitness pass och gym !

Jag vill inte påstå att det var på grund av boxningspasset faktist. jag började med att sova över morgonens Thai pass, vaknade 07,15 och passet börjar 7. Då valde jag att istället gå på ett utav fyspassen som började lite senare, efter lunch blev det ytterligare ett fyspass och avslutade dagen med ett gympass.

Idag onsdag blev det mer kampsport igen

Började morgonen med gymet, sedan drog vi direkt till MMA mattan för ett teknikpass. Vet inte riktigt hur jag skulle tolka detta, men våran tränare skrattade åt oss idag, han sa att han blev så glad utav att titta på oss, vi är ett så gulligt par och ser så oskyldiga ut (låter väll sött sagt... men vill man se gullig ut när man slåss o är lixom i ett så kallat fight mode?)

Men hur som helst så frågade han lite senare under passet när vi hade tänkt gått match? Han sa att han skulle kolla upp om det finns någon motståndare till oss två till BBQ beatdown den 28 Maj ! Så förhoppningsvis har vi båda match om mindre än två veckor ! :)

Och med det sagt så känns det inte lika hårt att han skrattar åt oss för att vi är så "söta" han kanske tycker vi kan slåss hyfsat bra också.

Thai pass och Boxning efter varandra var jobbigare än väntat

På eftermiddagen kunde jag inte välja mellan Thaiboxning och boxning, så det fick bli båda två ! Det är kanske inte ett utav dom hårdaste passen, men det betyder inte att dom inte är jobbiga... Jag blev väldigt glad när passen var över !

Sen förstördes min sockerfira vecka

Kan dom inte skriva i menyn om maten är extra extra hot hot ?! En rätt som det står krämig jordnöt och kokosnöts sås ? inte låter väll den särskilt stark heller ?

Vi fick beställa in extra ris att blanda ut med, Sen kom vi på att ketchup gjorde maten mildare också, (mycket socker i ketchup) vi tömde flaskan som stod på våran bord och jag fick hämta en ny som stod på bordet bredvid, samma sak hände med servetterna, fick hämta nya på borde bredvid... Och inte kunna jag då känna smak utav varken kokosnöten eller jordnötterna. Det smakade faktist inget alls, Det bara brände i munnen... När vi ätit upp betalde vi snabbt och skyndade oss till Familymart, och där köpte vi oss en varsin Magnum glass, det gjorde susen att lindra lite !

Sen avslutade vi kvällen med en väldigt behövlig massage, det satt väldigt fint för ryggen :)

Likes

Comments

Idag ska vi se ormar !

Att få gå på en ormshow för 100kr och vara helt ensam i publiken kan anses rätt lyxigt. Men man får oxå all uppmärksamhet utav "skötaren" vilket oxå kan betyda att man blir utsatt för alla "trix" han vill att man ska göra !

Den här ormen tillexepmel, han var väldigt arg ! Det skulle jag säkert oxå ha varit om jag spenderade mesta delen av dagen i en låda...
Den här ormen är "bara" en pyton, alltså inte giftig. Men han var enorm ! Vilket betyder att han oxå har stor käft med stora tänder och biter hårt. (Har sett många dokumentärer om ormar, och flera klipp där ormen inte släpper taget !)

Honom ville han att vi skulle hålla i svansen...

Det gick väll bra då det var tränaren han hade siktat in sej på, hans huvud rörelser följde honom dit han rörde sej. Sen kom han plötsligt på att någon drog honom i svansen ! En orm är snabb ska ni veta ! När han satte fart emot mej så var jag rätt snabb ut. Ni kan se på bilden att han var påväg rakt emot mej ! Och han hade bitit utan att tveka !

Sen fick vi se dom här ettriga små ormarna !

"Lite giftig" säger han.. Och de säger han utan att skratta, flina eller ge den minsta minen ifrån sej...
Jag var på samma ormshow för drygt ett år sedan, då ville dom ha oss ta på dom, och sen vara snabb iväg med handen innan han hinner hugga dej !

Jag gjorde precis som förra gången... Jag fegade ! Det är dels väldigt läskigt att bara får höra "little bit poison" är det som en geting då eller är det som svarta änkan eller ? Sen är tanken läskig att bara veta om att det är en väldigt arg orm som ligger och stirrar på dej... Typiskt fega mej 😞 han fick ge mej fegpinnen att hålla i...

Mes Jennie !

Andreas däremot var tuff han ! Han gjorde det som jag önskar att jag vågat göra. Han tvekade inte utan bara gjorde det !

Andreas är tuff han 😎

sen kom kobrorna ! 

Den hör kobran måste jag säg var väldigt vacker. Fin i färgerna och extremt mjuk i skinnet, han lät oss känna på honom (men då höll han i huvudet) han visade oxå hans gift, när han höll honom runt huvudet så öppnade han munnen på honom och då prutade det gift ur munnen på honom.

En vacker men respektingivande orm !

Sen blev det fullt i min mobil...

När han tog fram den stora kungskobran så kunna jag inte fota mera.. Jag slängde en massa kort å filmer ifrån mobilen, men den sa att jag ändå inte kunna ta något foto... Bilden nedanför nu har jag snott ifrån nätet. Men den visar hur stor kungskobran var och hur han kysste honom rakt över munnen

Kungskobran är världens största giftorm och kan bli upp till 6 meter lång. Den vi såg var mindre än så, den var strax under 4 meter lång. Vilket fortfarande kändes gigantiskt ! Skötaren visade oss att han hade förlorat ett finger. Han hade varit ute i djungeln då han stött på en kungskobra som bet honom. Doktorn hade få knipsat hans finger för att hindra spridningen. Fick även se foto på hur hela hans arm hade svällt upp.

Men det showen började med var att få hålla i den här snälla goa ormen ☺️ han kanske var gladare än dom andra då han slapp sova i dom där lådorna, eller så är han bara en lugnare å snällare ras. Fin var han i alla fall 😊

Likes

Comments

Idag sprang jag Uppför Buddha berget igen, 4,5 km backe.

Andreas som valde att inte vara med på löpningen imorse får till nästa vecka något att bita i. Förra veckan var mitt mål att komma under 30 min, men jag landade på tiden 30,05 min... (Så surt) och Andreas tidigare tid var 29,50.
Så förra veckan var han fortfarande snabbare.

Den här veckan hamnade jag på tiden 29,08 ! 😄💪
Så nu jäklar du Andreas !
Nu lär du öka farten 😋 Och jag höjer mitt mål till att komma under 29 min innan jag lämnar Thailand. Dom kör den här löpningen en gång i veckan, så vi borde hinna med att springa iaf tre gånger till ☺️

Vill påpeka att tisdagar är inte en dag man ser fram emot när man bestämt sej för att springa uppför Buddha !
Det är sjukt jobbig och krävande för både ens psyke och kropp. Men har ni en exempelvis en skidbacke i närheten så rekommenderar jag det här starkt ! För när du väl är uppe känns det så underbart skönt i kroppen ☺️Kungsberget är ätt hett alternativ för er som bor nära 😎💪

Likes

Comments

Igår insåg jag något som jag inte tänkt på tidigare
Sverige är bra fantastiskt ! 

Jag och Andreas var ute och åt kvällsmat tillsammans med våra vänner, ett äldre par ifrån Australien och en tjej här ifrån Thailand. Våran vän ifrån Thailand har varit till Sverige ett par gånger tidigare och hon började berätta om hur hon upplever Sverige.

Hon var helt farsinerad över att nästan "alla" har egna äppelträd och att så många har jordgubbar och andra bär på sina tomter.

Redan där började jag tänka att ja, vi har ju faktist väldigt mycket frukt/bär ofta på våra egna tomter så som äpplen, jordgubbar, krusbär, hallon, rödavinbär, svartvinbär, rabarber och ganska många som även planterar tomater, morötter, potatis, ärtor med mera. Och vi gör det så enkelt ! Det här är sånt som vissa länder inte har möjlighet till.

Sen var hon helt farsinerad över våra "speciella" svampar, kantarellerna och även våra blåbär. Det äldre paret berättade då att dom kan köpa en väldigt liten låda ifrån mataffären i Australien för ungefär 25 AUD vilket är 150 svenska kronor. Förstå vad mycket det är ! Och vi kan gå in i skogen och plocka dom själva "hur mycket vi vill" helt gratis.

Då började jag oxå tänka på vad mer vi har i skogen så som björnbär, lingon, vilda hallon och smultron, och säkert ännu fler saker som jag inte tänkt på.

Och sen är det naturen. Något som vi märkte i Nya Zeeland var att väldigt många platser var "privatägda". Visst alla skogar och platser hemma i Sverige är det också någon som äger. Men skillnaden är att vi ändå får vara där. I Nya Zeeland var det inte alltid så enkelt. Stod det privat mark/väg då fick man oftast inte köra in där (vissa platser vägar fick man betala för att få körtillstånd)

Sverige är väldigt fritt !

Och jag älskar våra djur i den. Har väldigt många vackra djur i våran skog så som älgar, rådjur, rävar, björnar, vargar, bävrar med mera, men inga djur som vi behöver vara nå direkt rädda för. Skogen är en väldigt bra plats för mej att slappna av på, och beroende på vart man bor i Sverige så har de flesta nära till naturen.

Allt det här är så självklart för oss. Men inte för många andra länder. Jag insåg iaf igår att jag är otroligt glad över att ha det vi har. Mest glad över våra BLÅBÄR ! Vet inte vad jag skulle ta mej till utan blåbär. Jag brukar plocka frysen full så att jag kan äta blåbärspaj året om ! ;D

Andreas och våra härliga vänner från Australien
Väldigt bra trubadur :)

Likes

Comments

Pass ett, Bigg Buddha Run

Morgonen började med en löpning uppför Big Buddha backen. Det är alltså en 4,5 kilometers uppförsbacke. När man har sprungit 100 meter tänker man "varför gör jag det här igen" När jag förra/första gången sprang uppför backen blev min tid 30:47 minuter. Den här gången var mitt mål att komma under 30 minuter, jag fick tiden 30:05... Väldigt frustrerande. Men jag gav det jag hade och förbättrade trots allt min gamla tid med 42 sekunder. Men nästa gång ska jag under 30 ! ;p
Andreas var inte med och sprang idag då han skadade sitt knä förra veckan under ett fitness pass. Han har kört mycket gym och har precis börjat komma igång lite lätt på passen igen. Men Buddha var lite väl hård start för knät. Men nästa vecka säger han att han ska köra ! Och för honom blir det att slå 29,50 som var hans förra/första tid.


Vill oxå säga att jag var fyra upp av alla på bilden. Så det vill jag få vara stolt över ! :p

pass två, the grind (fitness pass)

Även där var det väldigt mycket ben idag. Vi körde fem olika stationer, och i alla utom en station så var benen inblandade. Mellan Buddha och det här passet var det ca 90 minuter, så mina ben var väldigt trötta !

pass tre, Muay Thai (boxning)

Thai boxningen är ett två timmars hårt pass med mycket kondition inblandat. Vi börjar med uppvärmning, sedan lite teknik, tre ronder på säcken, tre ronder när tränare håller mittsar, tre ronder sparring och sen avslutas passet med 200 situps och 100 armhävningar. Pluss att det är 20 armhävningar emellan alla ronder. Här blir axlarna trötta. Framför allt Andreas axlar då han inte kunnat köra sparkar idag på grund av hans knä, vilket ledde till att han avstod sparringen och fick köra tre extra ronder på säcken.


Sen var jag trött och behövde koppla av lite vid poolen innan det var dags att följa med Andreas till gymmet.

pass fyra, gymmet

På gymmet blev det fokus på rygg och underarmar. Avslutade passet på gymmet med att köra chins :)

Nu blir det att sova och hoppas på att musklerna är utvilade till imorgon bitti ! :D

Likes

Comments

Här kommer ett hett tränings tips till sommaren !

Jag skulle rekommendera att köra det här passet mellan en till två gånger i veckan.
Det är väldigt simpelt men oxå väldigt jobbigt !

Det enda ni behöver är en mycket brant backe ;) för er som bor i Sandviken skulle jag rekommendera kyrkobacken, för er i Järbo är kungsberget ett bra ställe !

• Placera en kona/markering ca 25/30 meter upp i backen, och en annan kona/markering ca 40 meter upp i backen.

• gör egen uppvärmning, jogga ca 300 meter, kör lite höga knän med mera.

• från början av backen upp till första konan gör utfall (ett steg framåt, böj främre benet till 90grader) gå vanligt nerför backen.

• Björngång till första konan (händer och fötter i backen)

• grodhop till första konan (gå så djupt ner du kan med rumpan, skjut ifrån med benen och gör ett hopp framåt)

Nu börjar sprinten !
Ps: 100% gäller uppför backen, men ta det lugnt på vägen ner !

• full fart framåt till första konan
• korta snabba steg baklänges upp till konan

• full fart framåt till ANDRA konan
• korta snabba steg baklänges till första konan
• fullt fart framåt till första konan


Alltså, 1 framåt 1 bakåt Första konan. 1 framåt till Andra konan. 1 framåt 1 bakåt igen till första konan.
5 totalt. Vila !

Varv två (sista)
Nu är det bara andra konan som gäller !


• full fart framåt till andra konan
• full fart framåt igen till andra konan
• korta snabba steg baklänges till andra konan
• full fart framåt till andra konan
• full fart framåt igen till andra konan

Alltså. Två framåt en bakåt och två framåt igen till den andra konan. 5 totalt.

Snabba tips !
Påvägen ner för backen kan det vara skönare att gå baklänges. Låren kommer vara trötta ! Och dom belastas mindre när du går baklänges ner.

Antal sprint/vänder kan variera lite beroende på backens lutning. Har du ingen riktigt brant backe i närheten, lägg på några fler vänder. Men försök att inte ta bort några vänder ! Är du helt slut, vila lite extra istället ! Bättre att ta den tid man behöver än att hoppa över "fuska".

Det kanske låter simpelt, men jag lovar att du blir trött !

Det är ett stenhårt pass som passar alla ! :)

Och det känns grymt skönt efteråt !!! :D

Likes

Comments

Songkran. Thailands nyårsafton

Den 13 April varje år firar Thailand något som kallas för Songkran. Där firar dom för regnsäsongen och det nya året genom att ha ett enormt VATTENKRIG !

barnens paradis !

Tänk dej själv vad lyckliga era barn skulle vara över att en dag om året ha ett gigantiskt vattenkrig över hela landet ! Så fort man går utanför dörren så har man inget safecard, man är med i leken vare sej man vill eller inte. Och Thailändarna springer runt med pulver/klet som dom smetar ut över ansiktet/på kroppen på en. Då är det bara att tacka å ta emot för det ska bringa en tur, och det är då väldigt oförskämt att säga nej.

Vi hade lyckats välja den absolut sämsta dagen att byta boende på... Alltså den 13 April. Men vi försökte vakna och checka ut så tidigt som möjligt och boendet vi bytte till ligger bara runt hörnet iallafall ! Så allt gick faktist väldigt bra ! Och nu har vi äntligen en pool :D

startar runt 9-10 på morgonen

Men genom att vi bytta boende blev vi också av med moppen som vi hyrde en månad. Vi hade planerat in att hyra en annan, en bättre till den här månaden. Men det blev ju en väldigt perfekt dag att göra det på... Och vi kunna inte vänta till dagen efter heller eftersom vi hade bestämt oss för att vi inte fick missa biopremiären av Djungelboken, och för att vi ville fira nyår med god mat på Central festival (köpcentrum)

kolla in hur SONGKRAN SÅG UT PÅ VÅRAN GATA

Likes

Comments