Åker till Paris 26/1

Hejhej,

Fredagen den 26 Januari åkte jag och Rickard till Paris. Vi firar nämligen 10 år tillsammans den dagen så jag hade överraskat honom med en weekend. Eftersom vi aldrig varit i Paris och de känns lite romantiskt så beslöt jag mig för att de va dit vi skulle åka.

När vi landat och checkat in på hotellet så beslöt vi oss för att gå till Triumfbågen. Efter att gått en stund kom vi fram. Wow vilken rondell och va fin den är, hehe. Vi gick till och med upp på den, vilket jag tycker vart jobbigt då jag har extrem höjdskräck. Men de gick bra och man såg HELA Paris därifrån, vilken utsikt. Så åker man till Paris är det nästan ett måste att gå upp där. Vi hade även tur med vädret då de faktiskt va sol.

Efter Triumfbågen satte vi kurs mot Eiffeltornet. Väldigt fin och stort. Även i Eiffeltornet kan man gå upp i och det finns en restaurang där. Men vi gjorde inte det, vi nöjde oss med att skåda det från marken istället.

Floden Seine va visst ganska så översvämmad. På vägen tillbaka till hotellet så gick vi förbi tunneln där prinsessan Diana dog. Det fanns ett fint minnesmärke för henne där.

Resterande av kvällen tillbringade vi på hotellrummet då vi vart supertrötta då vi vart uppe sen 04,00 samma morgon.

Lördag 27/1

Idag vart de våran enda heldag här i Paris så vi gick upp och åt frukost. Efter de beslöt vi oss för att ta oss ner till Notre Dame. Även denna dag gick vi en massa, efter en stund skulle vi korsa vattnet då Notre Dame ligger på en liten, liten ö. Just den bron vi gick på va kärleksbron med alla hänglås. Omg har aldrig sett så många lås. De vart bara en slump att vi gick över där då jag inte visste var den låg. Superglad att vi hittade den.

Vi nådde Noter Dame, vilken fin byggnad! Självklart gick vi in i den. Väldig pampigt, alla borde besöka denna. Älskar verkligen gamla byggnader och historia.

Nästa ställe att besöka var de stora museet The Louvren. Så enormt stort och så mycket att titta på. Förstår att de tar lång tid att gå igenom hela museet. Vi kollade runt i några timmar tills vi blev hungriga. Vi beslutade då att leta upp Mona Lisa och sen ta oss ut. Men så liten tavlan är. Mycket folk så de vart svårt att komma fram till den. Men kul att sett den i verkligheten.

Senare på kvällen gick vi till en restaurang och åt. Rickard åt kyckling och jag åt anka, mycket god mat. Till efter rätt tog Rickard en brownie och jag en creme brulee, så gott!

Dags för hemfärd 28/1

Idag åker vi hem. Vilket vart lite tråkigt, helgen har gått lite för fort tycker jag. Men vi åt frukost och sen checkade vi ut. Vi bestämde oss för att gå uppåt stan, ordagrannt. Vi tog oss till Moulin Rouge, en mycket fin byggnad, trevligt att ha sett den. Sen gick vi upp till Sacre Coeur, en katedral, mycket fin. Man såg större delen av Paris även här. På vägen ner så satte vi oss på ett fik och åt macarones och en bakelse. Sååå gott!

Tack för denna helgen Paris. En fartfylld stor stad, med galna fransmän som inte kan köra och avgaslukt över allt, men bu kan jag denna stad. ☺️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229