Varning för fötter

Om fötter är något som ni inte anser speciellt förtjusande eller om de rent av skrämmer er till hysteri, så låt bli att scrolla ner. På allvar. ;)

Jag har i många år, sen jag jobbade som lokalvårdare skulle jag tro, haft stora problem med mina fötter. De bildar ett lager av näst intill ogenomträngligt pansar på nolltid om jag inte håller efter dem och det ser inte trevligt ut på en fläck. Jag gillar inte fötter sådär jättemycket själv och mina egna är inget undantag, fötter hade gärna kunnat få utvecklas till en trevligare modell/utformning under evolutionen kan jag tycka, som en tass till exempel. ;)

I alla fall, så har jag sedan dess torterat mina fötter med allt vad som funnits till hands, rakblad till exempel, som bidragit till en och annan blodutgjutelse då det inte alltid är så jävla lätt att veta hur långt ner döskinnet når och det är väääldigt lätt att slinta kan jag skriva under på. Fötter blöder, väldigt duktigt. Fötter blir väldigt ömma att gå på efter dylika behandlingar. Jag har utöver det testat fotfilar, elektriska som manuella, pimpsten, fotosthyvlar...

Nu har jag genom #Buzzador fått testa exfolierande strumpor från #Salvequick! De innehåller en gel med aloe vera och andra naturliga aktiva ämnen som påskyndar hudens förnyelseprocess. Jag blev lite förskräckt när jag klippte upp strumporna och de luktade som ett smärre kemlab och såg för mitt inre mina fötter lösas upp i intet. Men vad gör man inte för att vara fin? Rädslan var tack och lov obefogad, strumporna satt på de 60 minuter de skulle utan katastrofer och sedan spolade jag av fötterna med varmt vatten. Efter 3-7 dagar ska döda hudceller börja lossna och det kan hålla i upp till 10-15 dagar.

Jag hade inga större förhoppningar om något underverk då det inte kändes av någonting efter behandlingen utan jag förträngde hela grejen. Tills jag stod i duschen på dag 4 och blev mer och mer irriterad över att jag fick skit under fötterna hela tiden, "nån jävel som inte spolat ur badkaret efter sig" var såklart min första tanke, innan jag till slut fick nog och vände upp fotsulan och möttes av detta till höger...

Holy cow! Liksom. Och det är inte bara under fötterna det rasar skinnflagor dag efter dag likt en omruskad mumie, utan även långt upp på sidorna och ovanpå tårna!? Jag tänkte att det bara skulle märkas på förhårdnaderna, men nej här ömsar vi som värsta snoken och lämnar nästan en komplett fot efter oss. Även hälarna, där ingen fil, vinkelslip, whatsoever tar sig igenom pansaret, har gett vika otroligt nog! Den här ömsningen lär nog fortgå ett tag till misstänker jag, men jag är imponerad över hur bra det faktiskt funkar! Det är ju dock inget quick fix då det tar sina dagar innan det är klart, det rekommenderas inte att man gör det oftare än var fjärde månad. Det ska bli spännande att se hur länge fossingarna håller sig fina nu. :)

Nuförtiden så försöker jag hålla efter tassarna så gott det går, vilket innebär att fila alt. köra fot-osthyvel efter var och varannan dusch. Inför det här testet däremot så odlade jag såklart ut så mycket pansar jag kunde för att sätta plaststrumporna på prov, mina fötter var inte de fräschaste kan jag säga. ;) Här under är en förebild strax innan jag drog på stumporna. Det är samma bild på alla fyra bilder så den inte skulle komma upp i helskärmsstorlek och förblinda mina läsare. Vill man hemskt gärna se en närbild är det bara att klicka på en av bilderna. BEWARE!!!

#Buzzador #Exfoliatingsocksbuzz #Salvequick

  • 756 visningar

Gillar

Kommentarer

Pippilula
Pippilula,
Hehe ja de är riktigt bra såna dära sockar 😂 Jag kan inte sluta pilla på lösa flikar så det är ju rena rama julafton när man ömsar sådär 😬
nouw.com/pippilula