Tända ljus online & skampålar

Jag såg häromdagen att man kan tända allhelgonaljus online! Kyrkan goes www, haha. Du tänder helt enkelt ett ljus på valfri plats och då tänds även ljuset på riktigt i ett ljusträd vid vald kyrkogård. Det är ju lite kul faktiskt, men synd att det inte finns här ännu OM det ens kommer hit, det närmsta ljusträdet härifrån sett är ett "kommer snart" på Frösön, när nu det kommer. Men det vore ju verkligen en grej för folk som har sina avlidna på längre avstånd, för sådana finns det ju gott om. Här kan man gå in och tända ett ljus: Tänd ett ljus. . Nu har vi haft några besvärliga Bäbissonnätter här, jag vet inte om det är magen som spökar eller vad det kan vara. Hon vaknar varje/varannan timme och snyftar och flera gånger så blir hon klarvaken i och med det så det tar evigheter att lugna ner henne igen. Oftast funkar det att trycka in nappen så blir hon lugn igen relativt snabbt, så då borde det ju iofs vara något annat än magknip hon snyftar över. Knepigt, säg vad det kan vara? Gav katrinplommonpuré igår igen men det kom inte alls ut den här gången, kanske ska testa att blanda med rapsolja också så kanske det blir mer skjuts, för stackarn ligger fortfarande och krystar och krystar men det enda som kommer ut är gaser, THAT SMELL! Stackars liten. ❤️ .

Äntligen har vi fått upp lite saker på väggarna här hemma! <--- Doptallriken är uppe med den där bilden här till vänster i, den stora canvasen på oss sitter i vardagsrummet mellan två ljusstakar, de gamla inramade fotona som ska bilda ett kollage är nästan färdighängda i v-rummet, Ljusnedal-samlartallrikarna hänger i köket bredvid samlarklockan och Linnéas namntavla sitter uppspikad ovan sängen, bara lite smått kvar nu som ska fram. Så mycket mer ordningssamt det ser ut nu, mer hemma. Och soffan bäddas varje dag nu dessutom, tack! ❤️ Så nu trivs jag med att vara där inne igen. Linnéa och jag brukar ligga på en filt på golvet där inne och studera Lille Sejs vattenfontän vilken är oerhört fascinerande, det är nästan så man skulle tro att de är syskon på riktigt de där två, båda är lika fascinerande av rinnande vatten ? och så kan jag underhålla henne och samtidigt leka med Lille Sej som annars känner sig lite bortglömd, Lille Sej kan nämligen konsten att se deprimerad ut på riktigt och hennes långsamma lufsande gång gör det ju inte lättare i mattehjärtat, haha. ?? . Kollade lite snabbt på laptops, jag skulle verkligen vilja ha en, men jag har egentligen inte råd. En PC kan man tydligen få för runt 2500:-! Herrejösses! Fast en så billig lär knappast duga till bildbehandling förvisso gissar jag. Medan en Mac går på minst 12000:- haha, dock håller de ju i evigheter så valet är egentligen inte svårt. Jag har haft min iMac i 6 år nu snart, bra jobbat av den, aldrig några problem, men jag har aldrig tid att sitta vid den numera förutom på helgerna en liten stund innan allt annat måste fixas. Pappas sida har stått stilla alldeles för länge tex, jag vill verkligen ta tag i den och fixa klart, men jag vägrar sitta med ryggen mot Linnéa när hon är vaken på dagarna, då är det hon som ska ha min uppmärksamhet och den byter jag inte bort mot nåt. Och i och med att hon helst somnar på/bredvid mig och märker direkt när molekylerna i luften ändras då jag försöker smyga därifrån och vaknar surt ? så vore en laptop perfekt att fördriva tiden med då hon sover. Och dessutom så skulle vi behöva utrymmet där mitt datorbord/sminkbord står till annat. Jag skulle kunna sälja Macen och köpa en PC, men jag vet inte om jag klarar av att skiljas från Mac. ?

Den finaste, som blev 5 månader igår! ❤️

Gamla fontänen där Herrgården stod innan den brann ner, från när Ljusnedals Bruk var aktivt. Lille Sej har fått en tomteluva som hon är till synes väldigt nöjd över. Och så här mycket njuter Linnéa när pappa ska till att pussa henne. ? Och hon fick såklart också en fin present.

De hade det inte lätt de gamla bruksarbetarna om de gjorde något fel. Vad sägs om att sitta grensle över den vassa ryggen på trähästen med stenar fastknutna på fötterna tex? Eller ha en järnsnara runt halsen vid skampålen.

  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer

Sanna,
Jag hade heeelt missat det här inlägget. xD Jag har ju en bärbar dator från samsung. Tror den gick på typ 2500-3000. Har haft den ett bra tag (3 år ca) utan krångel och det är den jag använder när jag redigerar både film och foto. Och jag målade på den förut också. Vilket kräver väääääääääldigt mycket av en dator. Min gamla stationära klarade inte av att jag målade på den. Har både lightroom och photoshop. :) Tippade att den skulle hålla max 2 år med tanke på priset. Är fortfarande lite nervös så jag är noga med att göra en backup på ALLT så ofta jag kan. Så jag har en backup på Johans stationära och sen en extra extern hårddisk där jag också har en backup.
sannasiljestrom.blogg.se
Jennie
,
Jaså, det låter ju lovande! Vad är det för storlek på den? Jag vill ju minst ha en 15" men allra helst 17" och en MacBook i den storleken är aaaaaalldeles för dyr att skaffa på föräldrapenningen. ;) Jo jag har två back-up-diskar jag med som jag försöker orka och komma ihåg att säkerhetskopiera till, den är ju trots allt 6 år snart som sagt så man vet ju aldrig.
Sanna,
Jag har ingen aning, vill säga 17' eller 19'. Men 19' låter gigantiskt, så jag tippar på typ 17'. Den är stor iallafall.
sannasiljestrom.blogg.se