Oxhammare & Fågelgranar

Idag började vi dagen med att åka till Sanna och Johan för att fira svägerskan på födelsedagen, som var igår. ;) Fick smaskig "tårta från Portal"(?) som brodern gjort och kom inte på nåt roligare än blommor och trisslotter, ack så förlegat, men blev det nån vinst förresten Sanna? Eller misslyckades vi med det också? :P Sen hämtade vi upp pappilur och for bort för att kolla på Oxhammaren, den förra vi klättrade upp på hette visst Svarthammaren kom vi fram till in afterhand, tänk att det finns så många olika hammare. ;) Och den var hög och brant! Under den har de som huserade vid "Hundholmen" haft päråker, de var inte brydda för att arbeta i motlut förr, kan man lugnt säga. De har slagit in fästpunkter för plogen i klipphällarna till och med, för att det var så brant för häststackarna att arbeta. Vilka människor det fanns förr! De hade väl inte några större val, men ändå, imponerande!

Trolskt på väg till Oxhammaren...

Skaplig lutning att arbeta i, så man förstår att de satte fästen i klippväggen.
Sen kravlade vi oss upp på Hammaren, där fanns en rävfälla och fantastisk utsikt såklart. Som vanligt börjar alla dessa ställen att växa igen och glömmas bort, det är så fruktansvärt synd.
Utsikt över byn och Funäsdalsberget.
När vi kom hem igen så satte vi upp fåglarnas julgran som pappa "huggit" ;) åt oss och satte belysning i den. Fantastiskt!
  • 8 visningar

Gillar

Kommentarer

Sanna,
Haha, Nope. Ingen vinst. ;) Tack för igår! :D
sannasiljestrom.blogg.se