Mini-Västra, badhus och ännu ett paradis

Jag fortsätter att försöka komma ikapp, för trots att det känns som att jag inte gjort ett dugg under semestern så har jag uppenbarligen inte haft nog med tid/lust att sitta vid datorn. 😜 Vilket är ganska positivt kan jag tycka på sätt och vis, men samtidigt vill jag ju också lägga upp bilder och skriva om våra dagar som vi kan se tillbaka på och minnas längre fram.

Förra veckan så åkte Linnéa och jag upp till Ramundberget för att göra av med lite energi i deras fantastiska lilla lekland. Det är uppbyggt som ett gammalt Västra Härjedalen i miniatyr, med bageri, marknadsstånd, lanthandel, störrös, skiduthyrning, stollift, pistmaskin och en liten fjällvärld. 😍 Utanför finns ett rum med papper och pennor så man kan rita.

Bageriet är bäst! Där kan man både baka limpor och bullar (tydligen bor där vampyrer med tanke på mängden vitlök...) och grilla fisk och laga mat av grönsaker och grillkorv.

Och så måste man ju gå och handla!

Grillning på gång i störröset! 👌

Köra lift!

Och så går vi till fjälls. 😊

Säg vem som bor där inne?

Tröttsamt med bergsklättring. 😊

Det finns även ett rum med bordtennis, airhockey och fotbollsspel. 😃

Till syvende och sist så är det alltid sandlådor som är bäst. 😜 Det var ett under att vi ens tog oss in till leklandet när hon råkade få syn på den utanför entrén.

Vi har även varit på badhuset. Och som hon älskade det! Grinde The Mother var som ett extratorkat utsvultet russin efter de 2,5h vi härjade där inne. Grinde Junior hade nog lätt kunnat hålla på lika länge till. 😳 Inte ett dugg rädd för vattnet är hon, det hoppas från kanten så hela hon försvinner under vatten, plaskas hejvilt, "simmas" och får kallsup efter kallsup utan en tillstymmelse till surläpp! 😍 Helt otroligt med tanke på att jorden slutar snurra om det kommer vatten i ögonen i duschen hemma.

Och avslutningsvis så har jag äntligen kommit iväg till fiskestugan för att se över den och kolla till så inte mården brutit sig in igen och använt hela nätboden som toalett och varm och skön säng med hjälp av isolering från taket. Jag fick följe av mamma och pappa, det var väldigt oväntat att pappa skulle följa med, så det var jättekul! ❤ Det var med mycket gruvsamhet som jag öppnade nätboden när vi kom dit, men mårdjäveln hade inte tagit sig in efter min och mammas barrikadering ifjol tack och lov!

Men jag måste ta mig dit en gång till innan vintern i alla fall och stänga för ännu mer, för säkerhets skull. Mårdskit, det luktar inte mumma I can tell you! Och att ta rätt på en hel vinters exkrementer i en stuga ute i ingenstans utan rinnande vatten är... sådär. Jag har gjort det två gånger och jag tycker det räcker så. 😜

Anåro ❤

På vägen hemåt stannade vi till i Ruvallen där brodern med familj var och höll på sätta ihop ett litet fikabord till Linnéa och kusinen. 😍

  • 1 326 visningar

Gillar

Kommentarer

Pippilula
Pippilula,
Tycker allt att du hittar på himla massa grejer med lilla fröken Gostrut 😍 Bra mycket mer än jag tar mig för... Saknar er! ❤️
nouw.com/pippilula
Jenniegrinde
Jenniegrinde,
Jo visst gör jag kanske det emellanåt, men det är för jag tycker det är så jäkla kul nu när hon förstår mer och mer och kan prata och berätta om det vi gör. 😍 Jag saknar ER! ❤️ Jag måste komma in snart igen. ❤️
nouw.com/jenniegrinde
Pippilula
Pippilula,
Du är välkommen prick NÄR du vill ❤️
nouw.com/pippilula
Jenniegrinde
Jenniegrinde,
❤️❤️❤️ Jag ska svara på ditt sms också, jag har inte glömt! ❤️
nouw.com/jenniegrinde
Pippilula
Pippilula,