Den där Tommy

Nu ligger jag här mitt i natta igen, vaken och funderar. Eller jag ligger med nacken på en spikkudde och pressar emot allt jag har så taggarna ska komma så långt in i mitt innandöme som möjligt. Det blir ju eventuellt ett moment 22 här då det bästa ju såklart vore att ligga lugnt och stilla och slappna av för att musklerna ska ha nån möjlighet att, ja... slappna av. 😜 Det känns som jag skulle behövt en äkta fakirmatta idag med decimeterlånga spikar, gärna med hullingar på och kanske även en liten rasp att sticka genom musklerna och fila lite, vore njutbart. Det tar hårt på kroppen att jobba en gång i månaden. 😉 Å andra sidan så idkar jag då en kroppsställning med tillhörande rörelser som varit oerhört sällsynt det senaste 1.5 året.

Ja, på tal om den där Tommy som jag funderade på. Ikväll var det "Så Mycket Bättre" igen, förra gången var det Tommy Nilssons dag och de spelade såklart upp gamla klipp med honom och de andra uppträdde med sina versioner av hans låtar. Ikväll var det Magnus Carlsons, Weeping Willows, tur att bli tolkad och då fick vi förstås även höra Tommy sjunga.

Han har ju varit lite bortglömd, jag har knappt sett eller hört något av honom sen 100 år tillbaka, jag var liksom 10 år när "En Dag" kom och kanske runt 14 när "Öppna din dörr" spelades på radion. Det var på den där tiden då man satt genomstressad med öronen på spets och med fingrarna stadigt på "record" och "play" på kassettradion när "Tracks-listan" gick för att hinna spela in favvolåtarna på kassettband för att kunna lyssna på dem på repeat sen. Knapparna måste tryckas in samtidigt för att fastna i nertryckt läge och därmed spela in, det gick inte alltid som det var tänkt med det i den höga stressen och många låtar började därför med ett skriande gnisslande ljud som blev av det. Herrejösses vilken barndom.

Han valde i alla fall att göra en rockigare version av en av Magnus låtar. Men alltså, vilken röst han har! Fortfarande, jag hade helt glömt. 😍 Han kan sjunga på så många olika sätt, låta så olika från låt till låt.  Dessutom är han helt oväntat rubbad och galen, på ett bra sätt. 😛 Det enda jag hört av honom på senare tid är när han sjunger vinjetten till "Rorr1 Räcerbil" och gör en av rösterna där, som går rätt ofta på Barnkanalen. 😜

Det är så roligt det här programmet, "Så Mycket Bättre", jag blir glad av att se det. Det är så kul att se och höra andra artister tolka varandra och se deras reaktioner på sina egna låtar. Höra gamla klassiker som man glömt och upptäcka nya. Höra dem berätta sin livshistoria med både tårar och skratt, se gamla klipp från karriären osv. Och det var så härligt att även se Weeping Willows-Magnus ikväll, hur han kunde släppa allt och bara låta tårarna forsa utan konstigheter när han fick höra Freddie Wadling, som avled ifjol men som skulle varit med i programmet, tolka Weeping Willows låt "Broken Promise Land", som han skulle ha uppträtt med i programmet om han funnits kvar. ❤

Näpp, dags att testa den mjukare kudden igen.

#SåMycketBättre #tommynilsson #FreddieWadling #MagnusCarlson #såmycketbättre2016

  • 227 visningar

Gillar

Kommentarer