Busy Woman Aha Aha

Nu var det sådär jobbigt skitlänge sen jag skrev igen så nu kommer ni få läsa ett milslångt blogginlägg, igen. Men jag har ju blivit mamma för tredje gången, vem har tid med bloggar då? För 3000 kronor och 1500 kronor bensin och 135 mil inklusive övernattning på ett svinkallt gigantisk loft, fick jag bli mamma till världens finaste, underbaraste trollbollsdammtussfarbrortjej, Luna Dammtussarsson. ♥

Jag bestämde mig för att ta in på vandrarhem i Hjälmared, strax utanför Allingsås, istället för att köra 135 mil på samma dag, smart där. Jag var så jävla förväntansfull eftersom jag skulle få bo i ett fantastiskt fint stenhus från 1600-talet. Halvvägs neröver landet slog lagen in igen, den där lagen där jag har en alldeles egen paragraf: Murphys Lag. Vatteledningen till huset var nämligen avgrävd, så jag skulle få bo i ett annat hus, men jag skulle inte bli förvånad när jag såg det stora rummet, det skulle heller inte finnas andra människor där. Grinde såg ju framför sig en tjusig stor sal med kakelugnar och sånt där annat urgammalt och fantastiskt. Kommer fram vid 18:30 på kvällen trött som en sönderrostad cykelkedja, hämtar nyckel och karta och letar mig fram på området dit mitt hus ska stå. Typ utanför allt. Får gå upp en trappa mellan två hus, upp på ett loft, detta är vad som väntade mig; bilden till vänster, ett loft, ohja. Med 20 sängar uppradade och 16 grader varmt och all alone. Inga sängkläder och en stenhäll (kändes det som) att ligga på. Jag sov bra, jääätteeeebra. Huset till höger var där det var meningen jag skulle bo. *mutter* The Law!

Dagen efter vid klockan 10 så var det äntligen dags att åka åt andra hållet utanför Alingsås och träffa lilla Luna för första gången. Fantastiskt ställe! Där huserade nio(!) små hårbollar och tio(!) stora hårbollar av renrasiga Perser och Maine Coon och blandningar av dessa. Det var nästan så jag höll på att bosätta mig permanent där innan jag tog tag i mitt skrynkliga nackskinn och påbörjade den långa vägen hemöver med vår alldeles egna dammtuss, Luna. ♥ Jag kom hem 20:30 på torsdag kväll efter flera stopp med mys och tröst och Emil fick sin födelsedagspresent, den flurigaste presenten nånsin. :)

Första natten sov jag med henne på soffan och hon satt bakom datorn och bara grät. Men började leka lite smått och ta kontakt nästa dag, OM man satt blick stilla. Hemskt rädd och osäker liten kisse som inte sett varken människor eller andra katter, förutom mamma, sina första 9 veckor, då hon föddes och lämnades utomhus av kattmamma. :( Men sen gick det snabbt, riktigt snabbt. Emil sov med henne i vardagsrummet natten efter och när jag kom in till dem så strök hon hela sig mot mitt ansikte och pussades och kurrade hejvilt och kråmade sig och visade magen (kattens känsligaste del, visar de magen är de trygga) och lika på honom. Fantastiska skapelse! Det har gått i en rasande fart och den supergulliga uppfödaren tror det var en högre mening att hon skulle komma till oss. ♥ Morfar var den förste som kom och hälsade på nytillskottet. Lille flurboll. <3 Han kom ännu en gång samma dag, haha, och mormor kom lite senare. :)
På fredan kom svärmor och Joanna med smörgåstårta, för att fira Emil, som förvisso inte fyller förrän imorgon, och dammtussmysa. Så trevligt att få träffa dem båda ♥ och tårtan... jo den gick åt i en rasande fart. ;) I lördags kom bror och Sanna för att dammtussgulla, men då var vi så trötta föräldrar så vi såg dubbelt efter sömnlösa nätter. :P
Dock har det varit en fruktansvärd helg mitt i det fantastiska. Stina gick ut i lördags morse och sen såg vi inte till henne mer. Vi var ute och letade och ropade flera gånger per dag, frågade grannar och gjorde efterlysningar på Facebook, som många delade - TACK! - och Instagram och grannar och föräldrar letade. Igår hade vi nästan gett upp hoppet, för det fanns inga spår nånstans och det hade varit sån frutansvärd snöstorm i flera dagar. Många tårar och sömnlösa nätter har det blivit här hemma, tur att Farbrorn och Luna finns så vi fick dra lite på smilbanden mellan varven. Igår kväll vid 22 när Emil kom från jobbet och jag somnat, så satt hon plötsligt i hallen! ♥ Älskade Stina! ♥ Fy så jobbigt det varit, det värsta jag varit med om på länge. Försökte hålla dem inne idag men de gråter och klagar och vill så gärna ut, och de mår ju så bra när de får gå ute. Så nu får de gå som de vill igen, men jag är så kluven. De är ju mina bäbisar, jag vill inte att nåt ska hända dem. Stina måste ha blivit skrämd av nåt och hållit sig undan, om det är av en hund eller nåt anat djur vet jag inte såklart, men huvudsaken är att hon är tillbaka. Kära pälsboll. Nu ser dom ut som dom brukar båda de här filurerna. ;)
Dock är de inte överdrivet förtjusta i lilla Luna Dammtussarsson än, det spottas och fräses när hon kommer för nära. Men hon bryr sig inte nämnvärt. Värre för matte och husse som hela natten fått agera klätterborg med en dammtuss som sprungit på deras kranium och halsar och grävt matte i rumpan x antal gånger och retat Farbror Tilt till galenskap som försökte sova bredvid matte som han brukar. Odåga. ;)
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer

Emil
,
Fantastiskt som vanligt! Världens bästa present var det också!!! ♥♥♥
Jennie
,
<3 <3 <3 :)
Mia Nilsson på Facebook,
Vad skönt att Stina kommit hem!! Jag har också delat oron, vet ju hur det känns när de är på en egen liten semestertripp.... :) Kramar till er alla! <3
www.facebook.com/profile.php?id=100001936846434
Jennie Grinde på Facebook,
Ja, en sån lättnad det var Mia! Kram på dig! <3
www.facebook.com/profile.php?id=764848407
Åh vad skönt att Stina är åter! Pustar ut lite jag också. Förstår oron ni har känt. Skönt också att lilla Luna finner sig väl tillrätta, hon är superfin <3. Lycka till med alla missarna!
www.facebook.com/profile.php?id=731847567
Jennie Grinde på Facebook,
Tack Anette! De är ju faktiskt små familjemedlemmar de små liven :) <3
www.facebook.com/profile.php?id=764848407
Cecilia,
Våldsamt söt liten lurvtuss det där ❤️ Gulla från tant Cecilia :) Så skönt att Stina kom hem. ❤️ Kramar
pippiula.blogspot.com