Bruksdagarna

Då var Bruksdagarna till ända för den här gången, lika mysigt som alltid och i år dessutom med en liten Linnéa som ser och kan vara med på ett helt annat sätt än förra gången. Sist det var Bruksdagarna, som är en vartannatårföreteelse, var hon ju bara 1,5 månad! 😱 De hade som sagt hotat med styggväder, regn hela dan, som säkert skrämde bort en del folk tråkigt nog. Vi hade packat vagnen full med paraplyer, regnkläder och ombyte till ett helt kompani. Och så kom det inte en enda droppe! 😳

Det blev åka häst även den här gången, en större häst med väldigt halkig sadel så hon gled av en gång, men det bekom henne inte så mycket det heller, utan hon satte sig i sadeln utan bekymmer igen! Jag var såklart bredvid och tog emot, men ändå. Morsk! 😍 Hoppborgen var på plats och den är ju storfavorit, annars var röken från tjärdalen och fiskröken väldigt fascinerande och att titta in i smedjan var spännande! Och såklart, när det spelades musik från scenen var ju hon på första parkett och dansade. ❤

Vi letade först rätt på morfar, som jobbade i tjärdalen med pappa och morbror Johan, han satt inne i smedjan och tittade.

Härjedalens Byggnadsvård var där och visade upp sitt utbud och Cirkus Kul & Bus uppträdde i kolhusgrunden och sen fick alla barn prova på och även få ansiktsmålning.

Tjärdalen, pappa sitter och filurar och håller koll på om det rinner ut nån tjära, som sen säljs på plats, och brodern ser till så allt går som det ska uppe på "taket". Det var även fler troll på plats, Linnéas kusin Alexander. 😂😍

Anders, pappa, broder Johan och Emil skötte tjärdalen under dagen. Ett annat gäng passade den på nätterna så det inte skulle börja brinna i träet som ligger under torven.

Smedjan & Ljusnedalssjön

Sanna , Alex och Linnéa ❤

Ramsågen var igång

Dammen som, från Ljusnan alldeles intill, ger vatten till smedjan.

Dags att sitta upp igen 😍 trötta ögon på trollet.

Elever från skolan uppträdde under dagen tillsammans med Micke Dabrowski.

Fikatältet och en sååå sååå trött liten Linnéa som vägrat sova lunch men ändå skulle hålla igång i 250. 😂

Nasarna var här i vanlig ordning, trevligt inslag. 😄

Antons Timber var här, två skojfriska norska tokar, far och son, som var helt sanslösa på att hantera motorsågar och yxor! Riktigt imponerande!

Nasarna försökte bjuda på stärkande drycker. 😜

Vi hann inte se hela showen för Linnéa höll på somna mitt i motorsågsmassakern. 😂 Innan vi nått utanför området såg det ut såhär, snacka om trött!:

#Bruksdagarna #Ljusnedal #VästraHärjedalen

  • 1 686 visningar

Gillar

Kommentarer