Header

​Hejhej. Tog en bloggpaus under flytten och så då flytten var klar hittade jag inte riktigt motivationen till att fortsätta eller komma tillbaka. Jag har de senaste dagarna verkligen sett över mitt liv, vad mår jag bra av, vad mår jag dåligt av. Eliminerat allt som får mig att må dåligt och satsat på det som får mig att må bra. Sociala medier och dens enorma påverkan på mig är en sak som får mig att må sämre i vardagen. Så tänker faktiskt sluta blogga. Vill inte längre exponera mitt liv såhär öppet. Har också låst mitt instagramkonto, avföljt väldigt många konton, tagit bort människor jag inte känner som följer mig, rensat i vänlistan på facebook och snapchat. Verkligen reducerat allting och såhär i efterhand känns det väldigt befriande. Ett tips till just dig att göra det samma. Ha de!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Listor

Tänkte följa trenden som så många andra och skriva några saker om mig själv. Tycker det är ett bra sätt att få en bild av hurudan bloggaren är så nu måste jag ju ge det ett försök.

1. Jag har under det senaste året bytt klädstil och rensat ut så gott som hälften av min garderob som jag sedan tillsatt med nya kläder i min nya stil efterhand. Kände att jag ville ha en mer vuxen och smart-casual klädstil.

2. Jag blir extremt hangry om jag är hungrig eller har lågt blodsocker.

3. Jag är som en öppen bok då det kommer till mitt humör. Är jag glad är jag extremt glad, är jag ledsen är jag borderline depressed, är jag arg så är jag sjukt förbannad osv. Både en fördel och en nackdel vill jag påstå.

4. Jag har ett extremt beroende av min mobil. Den är i min hand 90% av min vakna tid.

5. Min guilty pleasure är Mc Donalds cheeseburgare (euronjuusto). Jag vet hur asiga dom är men jag kan inte låta bli ibland, för det äääär ju så gott.

6. Jag äter ingenting som jag tycker att ser äckligt ut. (Ja, är jag 22 eller 2 år, det undrar jag ibland) Till listan hör t.ex. kycklingstrimlor, kebab och siskonkorv (märkte nu att det var bara kött, men iallafall).

7. Jag har väldigt lätt för att lära mig nya språk. Jag pratade inte ett ord danska då jag åkte till Turkiet i somras och nu förstår jag det till 90%.

8. Min högsta dröm är att en dag få bli mamma.

9. Jag tror alltid (få undantag) att folk är arga om de inte använder emojis.

10. Om jag fick välja en talang som jag skulle få lära mig så skulle det vara att sjunga. Har alltid varit så avundsjuk på folk som kan sjunga!

Likes

Comments

Vardag

En dag då jag definitivt inte kände mig off.

Har ni också upplevt de där dagarna då man känner sig lite off helt utan orsak? Man känner redan på morgonen att nej, den här dagen kommer inte bli bra (redan här borde man ju bara ändra sitt tänk, men nej). Så stiger man upp. Det är ingen skillnad vad man lägger på sig så känner man bara nej. För tight, för lös, för grann, för färglös, för stickig, för see-through. Ja, allt är helt enkelt bara fel. Så ska man sminka sig och så nuddar mascarapenseln näsan precis då man håller på att lägga på det sista av mascaran. Man vill bara gråta, men de kan man ju inte för då förstör man sminket ännu mer. Så har man sovit för länge så man hinner inte äta någon frukost och så är man vråååålhungrig två timmar före lunch. Så är man sur hela halva dagen för att blodsockret är lågt. Så när man äntligen kommer hem så har man ingenting hemma. Så släpar man sig till affären, oftast regnar det eller snöar det och vinden bara piskar dig i fejset. Så väl i affären köper man en platta choklad, en mjölk och en gurka. Går hem, undrar vad tusan man tänkte på precis då meningen var att man skulle köpa middag? Nå, så tar man sin chokladplatta och lägger sig under täcket med en bra serie och så VIPS är dagen inte så himla skit längre.

Vad lär vi oss av detta?

Ibland så måste man få ha en dålig dag och choklad hjälper ALLTID (nå, oftast iallafall).Utöver dessa tips funkar också ett glas vin, en bra vän, krypa upp i pojkvännens famn, gå ut och löpa med bra musik i öronen eller gå till gymmet och lyfta riktigt, riktigt tungt. Vad funkar bäst för er då ni har en dålig dag?

Likes

Comments

Vardag

49 dagar sedan jag fick pussa på min dansk sist.

Tänkte idag skriva ett lite längre inlägg om långdistans. Dansken och jag visste ju från början att ifall vi ville fortsätta vara ett par efter sommaren och säsongen i Turkiet så skulle det vara långdistans som gäller en tid framöver. Han hade redan kirrat ett kontrakt för vintersäsongen tidigt under sommarsäsongen och jag kirrade ju också ett några månader senare. Jag var 90% säker att det skulle gå käpprakt åt skogen för jag är verkligen ingen långdistans typ. Jag är väldigt 'needy' och behöver mycket närhet och bekräftelse för att må bra i ett förhållande. Men, det har faktiskt gått över all förväntan. Mest för att min dansk är så fantastisk.

Även om jag stundvis mått riktigt dåligt, så har vi endå klarat det. För ca 3 veckor sedan var det som värst. Jag hade precis kommit hem från UAE. Jag var sjuk, besviken, trött och visste att tills jag räknat ut mitt&vårt nästa steg så måste jag bo hemma hos mina föräldrar (vilket jag såklart är tacksam för att jag har möjlighet till, men då man bott hemifrån sen man var 17 år var det kanske inte det mest optimala). Jag visste även att jag skulle ha noll umgänge, inget arbete och att min vardag skulle bli väääldigt långtråkig. Detta resulterade i en hel del frustration som verkligen satte krav på vårt förhållande. Det blev helt enkelt för mycket av det dåliga. Det är en evig tur att dansken är den han är. Fy tusan vilken klippa han varit.

Vi har i dagens datum inte sett varandra på 49 dagar. Då jag ser dagarna i siffror så tycker jag det är så ofattbart mycket, men vi är väldigt duktiga på att dela med oss av varandras vardag till varandra i både bild och skrift. Så det enda som saknas egentligen är närheten. Hade typ offrat min vänstra arm för att få ens 10 minuter och bara få kramas. Men vi kämpar på. Som tidigare nämnt så behöver jag mycket bekräftelse för att må bra i ett förhållande, och även om vi inte kunnat ses känner jag mig mer älskad än någonsin tidigare. Då vet man att man lyckats!

Vi vet inte riktigt då vi kommer se varandra nästa gång och det är lite jobbigt. Det är alltid lättare då man har ett datum att räkna ner till. Det är också jobbigt att jag inte har möjlighet att hälsa på honom innan han kommer hem eller kommer på semester. Det positiva är att vi båda vet att vi inte ska göra fler säsonger, iallafall inga längre säsonger. Så det finns något sorts slutdatum på detta älende även om vi inte vet när. Det finns också en liten detalj som piggar upp en lite extra mycket, och det är faktumet att vi...

...SKA BLI SAMBON.

Vill typ tjuta ut när jag skriver de orden. Vi har kämpat som djur hela vintern för att upprätthålla ett förhållande som endast haft några få månader att bygga upp en stadig grund (nu kanske vissa suckar, oj en vinter med långdistans), men jag tycker vi är värda en klapp på axeln. Iallafall, VI SKA BLI SAMBO och jag är så himla lycklig. Vi har hittat en underbar lägenhet i Helsingfors. Ja! Min dansk ska flytta till Finland och vi ska börja (fortsätta?) vårt gemensamma liv i Helsingfors. Jag flyttar in redan nästa vecka och han flyttar in då hans säsong är klar.

HURRA, HURRA, HURRA!


* Prioritera tid till varandra även om ni inte kan vara med varandra fysiskt. Planlägg en viss tid då ni fokuserar endast på varandra och inte håller på med tusen andra saker samtidigt.

* Skicka mycket bilder. Snapchat är jättebra för långdistans. Man kan knäppa en lite halvonödig bild och uppdatera varandra vad man gör nästan helatiden.

* Sysselsätt dig med annat. Jag är väldigt dålig på denna punkt, jag lever med mobilen i handen så att jag kan vara tillgänglig då han har tid för mig. Men tiden går väldigt mycket snabbare om man träffar en vän, går ut och äta, ser en film, tränar eller något annat kul.

Likes

Comments

Vardag

Jag har bloggat till och från i nästan 6 år nu. Under de 6 åren har jag bloggat om allt från träning till inredning till att bara lista en massa vardagsbabbel. Jag har aldrig riktigt hittat min nisch. Jag känner inte att jag passar in på någon av kategorierna riktigt. Sedan känner jag inte heller att jag har självförtroendet att skriva riktigt som jag vill. Har otaliga åsiktsinlägg i utkastet men har aldrig vågat trycka på publicera. Det kanske kommer?

Jag har heller inte en upscale vardag, jag äter inte avocadotoast till frukost, jag köper mina möbler på ikea, jag har ingen garderob som skulle göra Carrie Bradshaw avundsjuk och jag har ingen drömmig kropp jag upprätthåller med att gå på gymmet 2 gånger per dag. Nu säger jag inte att det är såhär man måste vara för att blogga, finns ju hur många exempel som helst på det i vår finlandssvenska bloggvärld, men på nåt sätt lyckas folk endå få det intressant. Men jag menar hur kul är det att se bilder på min frukostskål med flingor, outfitbilder på mina slitna adidasmjukisar eller bilder från min promenad med hunden. Inte jätteintressant läsning, haha. 

Jag känner att jag måste strukturera mitt skrivande mer och hitta en nisch jag känner mig bekväm i och där jag kan leverera inlägg utan att behöva uppfylla någon av kategorierna ovan. Just nu känns lifestyle närmast vad jag kan accosiera mitt bloggande med. Lite träning, lite inredning, lite vardag, lite recept, ja lite av allt helt enkelt men från en väldigt vanlig syninkel. Men vi får se, kanske dessa återstående 25 dagar kommer med nya insikter? Det endaste jag går på just nu är att jag tycker om att skriva och det är ju en bra grund att stå på.

Likes

Comments

New in

Har suttit i närmare 3 timmar och försökt få ihop den perfekta tavelväggen på Desenio. Men det finns ju så himla mycket fint. Här ovan har ni mina tre favoriter av 3 timmars sökande. Ska nog söka lite till ännu innan jag bestämmer mig. Skulle vilja varva det grafiska med någon texttavla också. 

På tal om tavlor. Kan tycka att ett hem är så himla tråkigt utan tavlor på väggarna. Det ser på något vis så anemiskt ut, lite  som ett sjukhus eller någonting. Man behöver ju heller inte ha tavlor, men klockor, foton, planscher, ljusslingor, ja vad som helst piggar upp. 
Desenio har just nu en rabatt på -20 procent om man köper för över 50 euro. Dessutom får man gratis frakt! Så har ni länge funderat över att köpa hem lite ny konst så passa på.

Likes

Comments

Listor

Mitt hem i vintras.

Tänkte skriva ett inlägg om dethär med att jobba utomlands. Mångas reaktioner då man säger att man ska åka utomlands och jobba är "åååh men så skönt, så får du vara i solen och chilla varje dag". Det är väl så många tror att det är. Men jag har nog aldrig jobbat så hårt i mitt liv som jag gjort båda mina säsonger som jag varit och jobbat. Enda gången man kunde ligga i solen och chilla var på den ena lediga dagen man hade i veckan. Så jag tänkte lista lite plus och minus med att jobba utomlands.

* Man får leva och bo i solen, även om man oftast sitter inomhus och jobbar. Men det är inte snorkallt då man äntligen kan gå ut.
* Man får lära sig en ny kultur.
* Man får träffa en massa nya människor och ''tvingas'' vara social eftersom det är allt du har där.
* Man får utmana sig själv att växa som person.
* Man får vara med och göra resenärers semestrar till underbara minnen.
* Man får själv testa på en massa coola saker som man kanske inte skulle göra om man själv åkte på semester till det stället.
* Man får verkligen öva upp sitt kunnande i en massa olika situationer.
* Man får testa på att stå på egna ben.
* Man kan göra kompisarna där hemma avundsjuka med en massa fina bilder (haha)


* Det blir lätt väldigt ensamt.
* Man saknar familj och vänner väldigt mycket i perioder.
* Det är svårt att skilja på vardag och arbete (iallafall i mitt jobb).
* Man är väldigt beroende av sin omgivning, de blir dina vänner, din familj och dina kollegor.
* Man jobbar oftast väldigt mycket och hinner inte göra eller se så mycket som man kanske hade önskat, då man oftast har bara 1-2 ledigt i veckan.


Det var min + och - lista. Jag är sjukt glad att jag testade på att jobba utomlands. Jag växte väldigt mycket som person och fick lära mig mycket om mig själv. Men nu ska det nog bli skönt att jobba på hemmaplan och få vara runt familj och vänner igen.

Någon annan som jobbat utomlands och kan fylla på listan?

Likes

Comments

Bild från 2015, då jag var i rätt så bra skick.

Träning, hälsa & kost:
* Hitta en balanserad vardag där träning är en naturlig del av den.
* Träna för att må bra och inte för att se bra ut.
* Äta så vegetariskt som möjligt och försöka få in 1 vegansk dag i veckan.
* Göra slut med mitt sockerberoende.
* Hitta en ny hobby (träningsrelaterad)
* Lära mig laga god vegansk mat
* Ta upp löpningen igen (då den får mig att må så bra)

Denna lista publicerade jag några dagar efter nyår. Tänkte gå lite djupare in på vad jag menar med de olika punkterna. Punkt 1 & 2 är nog dem jag måste fokusera mest på. Oftast kör jag igång för hårt, blir sjuk och så kommer jag inte igång igen. Så ska försöka lägga upp träningen så att det successivt blir på en passlig nivå istället. Jag måste också jobba mycket med psyket. Tidigare har jag alltid tränat för att se bra ut (sorgligt men sant), och har inte lagt så mycket fasta på hur kroppen mår sålänge den ser bra ut. Detta har resulterat i att jag efter en stunds gymmande inte tyckt att det utseendemässigt hänt så mycket och därför tappat motivationen lite. Så tänkte fokusera mer på hur det känns i kroppen i vardagen. Får se om det hjälper.

Punkt 3, 4 och 6 hänger också lite ihop. Jag har märkt att min kropp mår bättre då jag äter mindre kött och mer vegetariskt, så tänkte satsa på att lära mig laga god vegetarisk/vegansk mat, så att jag kan äta mer vegetariskt. Dethär med mitt sockerberoende har gått bra! Känner inte sockersuget mer på samma sätt och det är SÅ skönt. Känner mig piggare i kroppen och sinnet. Så detta ska jag fortsätta med. 

Gällande löpningen så tror jag det får bli ett vårprojekt då det inte är så helvetiskt kallt ute längre. Men en ny hobby ska jag nog söka upp åt mig så fort jag vet var jag ska bo och vad det finns för alternativ.

Vad är era träningsmål för 2018 och hur ska ni förverkliga dem?

Likes

Comments

Såhär lycklig var jag då jag fick en bucket med min favoritdrink i fredags.

Dag 1 av 30 från Nouws 30 dagars challenge är igång. Jag tänkte börja med att berätta om min weekend. Det var ju faktiskt en av de största dagarna i mitt liv som ägde rum. Nämnligen examensceremonin och min graduation. Jag är officiellt klar idrottsinstruktör och har en bachelor i idrott. Det är både skrämmande och spännande. Jag har sökt en hel del jobb, en del inom min bransch och endel inom turismbranschen. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig så ödet får avgöra. Jag lyckades kirra en arbetsintervju till nästa måndag så vi håller tummar och tår för att jag får jobbet.

Taggad tjej innan examensceremoni och den officiella ''jag-har-blivit-klar-bilden''.

Så examensceremonin ägde rum på fredagen. Jag hade på mig min drömklänning i koboltblått och kände mig superfin och bekväm. Min fina mamma och bror var där för att fira mig och dansken hade bett mamma köpa blommor till mig från honom. Det var en fin stund men också lite vemodigt. Det är endå ett kapitet av mitt liv som tar slut nu. Dock är jag så himla excited för vad som komma skall och jag vet att så länge dansken är vid min sida (inte bokstavligt då eftersom han fortfarande är i Italien) så blir det bra i slutänden.

Efter ceremonin böt jag om och tog spårvagnen in mot centrum. Satte mig på Apollo streetbar och tog ett glas skumvin medan jag videoringde dansken och vi skålade och pratade i närmare 1 timme. Sedan mötte jag upp mina studiekompisar som också blivit klara och vi åt middag och drack drickar (skåda lyckan då jag insåg att de har min favoritdrink i hinkform på bilden högst upp). Hemma var jag långt efter midnatt, vilket var lite misslyckat (men worth it till 100%) eftersom jag kl 05:20 behövde stiga upp för att...

Sedan var det dags att ta denna pingla under armen för att flyga iväg mot Köpenhamn. Där mötte jag upp danskens mamma och tillsammans körde vi alla tre över bron till Malmö. Där kollade vi in en potetiell lägenhet, kollade in Malmö som stad och jag gick på en arbetsintervju. Inget av det blev riktigt som det skulle och jag var lite ledsen efteråt. Men pinglan på bilden ovan peppade igång mig och vi åt en middag på en av mina favoritrestauranger i Köpenhamn, Mother. Sedan mötte vi även upp två av danskens kompisar för en utekväll. Hemma var vi igen långt efter midnatt och dagen efter åt vi en frukost med danskens familj innan vi var tvugna att rulla iväg mot flygplatsen igen. Även om det inte gick som jag tänkt mig var det skönt att komma iväg lite och fira min examen med en så fin vän. Var också sjukt mysigt att hänga med danskens familj. Är verkligen en underbar familj jag fått ''på köpet'' med min dansk. <3

Likes

Comments

Efter att det varit tyst här i en längre period igen då inspirationen är rätt så låg så beslöt jag mig att anmäla mig till #nouw30daychallenge.

Mina mål är att få mer struktur i mitt bloggande och att få igång skrivandet igen. Jag är också intresserad av att se ifall jag kan hitta min nisch i bloggandet. Just nu är det bara väldigt mycket vardagssnack. Förhoppningsvis ger det mig lite ny inspiration så att jag sedan kan fortsätta med bloggandet lite mer regelbundet, nischat och strukturerat. Vill du också vara med? Anmäl dig här.

Likes

Comments