Som bekant pratas det mycket om äldreomsorgen nu inför valet. Det behövs självklart läggas mer pengar på äldreomsorgen precis som att det behövs läggas mer pengar på utbildning och skolor.

Men enligt min mening är det inte bara pengar som behövs, det behövs göra mer attraktivt att jobba i äldreomsorgen. Just nu kan jag tycka att jobben som vårdbiträde eller undersköterska i äldreomsorgen inte framställs som särskilt attraktivt. Den personalen där gjorde den missen, den personalen missade det larmet, den personalen råkade ge ättika istället för vatten, det kommer för många olika personer hem till mig, finns ingen kontinuitet bland personalen. Ja det är mycket som är fel i äldreomsorgen, vilket jag tror leder till att personalen som börjar jobba i äldreomsorgen, redan ifrån början är inställda på att ingenting är bra, jag kommer göra otroliga tabbar och inte räcka till. Tror även att de äldre som får hemtjänst eller åker in på ett boende också blir inställda på att personalen kommer aldrig ha tid till mig, de kommer vara otrevliga då och då för att de är stressade, vet inte om jag kan lite på personalen. De äldre blir inställda på att de kommer få dålig vård.

Hela äldreomsorgen är så svartmålad att de som gör det där lilla extra för våra gamla, dem syns aldrig. 

Från egen erfarenhet kan jag säga att vi i personalen i hemtjänsten har vissa dagar då vi är så stressade att det knappt finns tid för toabesök eller lunch för oss. Vi ska räcka till åt alla. Tyvärr är de alltid de äldre eller anhöriga till de äldre, som skriker högst som får mest hjälp och så finns de som inte säger så mycket och inte vill vara till besvär, som tyvärr hamnar lite i skymundan. Det går inte att vara på fem ställen samtidigt för att fem personer vill ha hjälp exakt klockan åtta på morgonen. Det finns alltid någon vi kommer sent till, inte har tid för och gör besviken. Det där lilla extra som kan pigga upp går inte alltid att ge. Men när det väl finns tid för det där lilla extra (kan vara måla naglar, göra pannkakor eller bara en lite längre pratstund) så lyser de äldre upp, de blir glada och det är så det ska vara.

Det behövs alltså inte bara mer pengar till äldreomsorgen, pengarna behövs användas rätt också! Det ska gå pengar till att anställa flera så att det blir fler stunder då vi kan ge det lilla extra. Det lilla extra som vi gör ska även belysas mer så att yrket blir mer attraktivt än vad det är idag. För det finns väl ingen som känner sig sugen på att söka ett jobb när det står i tidningarna att personalen på det här jobbet går på knäna av stress?! Och ingen vill väl söka ett jobb som det hela tiden står dåliga grejer om?!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Ett av mina absolut bästa minnen är när jag fick se mitt då favoritband, Tokio Hotel. I flera år hade jag följt dem som en slav, jag visste vart i världen dem skulle ha alla sina spelningar, jag kollade ständigt efter nya roliga videos med dem på youtube och ja, jag tyckte till och med det var extra kul att läsa tyska i skolan eftersom Tokio Hotel är från Tyskland och pratar mycket tyska i sina videos. Min absoluta favorit i bandet var gitarristen Tom Kaulitz...Han vad den snyggaste jag sett haha och jag hade en riktig kändiscrusch på honom.

Så efter att ha lyssnat och följt killarna på youtube i flera år fick jag äntligen se dem! 5 Mars 2010 var det stora datumet. En av de bästa dagarna i mitt liv. Även om jag kanske inte lyssnade lika mycket på dem 2010 som jag gjorde 2008 så var det ändå stort att få se dem, Tokio Hotel som haft en stor roll i mitt liv. Jag kände verkligen sån passion för deras musik.

På konsertdagen minns jag att vi köade från 11 på morgonen i minusgrader, det var kallt och för jävligt, men det var värt det. Med ståplatser hamnade vi långt fram och nära scenen. Det var jag och min kompis Elvira. Känslan när killarna kom upp på scenen är obeskrivlig, men om jag på något sätt ska försöka beskriva den känslan så är det med gåshud och känslan av frihet och lycka. Det var som en spärr släppte inom mig och gråten av lycka satt som en klump i halsen och det var gåshud över hela kroppen.

Verkligen ett av mina bästa minnen från när jag var yngre =) ångrar inte en sekund av att jag gick på konserten eller att jag var så besatt av dem haha. 


Tom då


Tom nu =)


Tokio Hotel =)

/Jennifer


Likes

Comments

jag står vid ett vägval i livet och jag vet verkligen inte vad jag ska välja!!! vem eller vad ska jag välja?? kan man ha känslor för flera samtidigt? kan gamla känslor väckas till liv igen?? blir smått galen

Likes

Comments

Jag ser en serie som heter Band of brothers. En serie i 10 delar. Den handlar om de 101:a luftburna i E- kompaniet från den amerikanska armén under andra världskriget. Man får följa när de hoppar över Europa för att slåss mot tyskar och få Hitler och den tyska armén att kapitulera. 

Det bästa med den här serien är att den är baserad på berättelser från männen som var med i E- kompaniet. De har återberättat vad det har sett, vad de har upplevt och vad de har känt.

Det finns inte en enda serie hittills som har berört mig så mycket som Band of borthers. Jag är inte en tjej som brukar titta mycket på filmer som innehåller krig, men den här är helt fantastisk och jag råder alla till att ge den en chans. Man får en chans att lära känna karaktärerna som spelar soldater och det blir så personligt på något sätt. Det är även häftigt att i varje avsnitt få se de överlevande soldaterna sitta och berätta och kommentera olika strider, sina kamrater och förklara hur situationen såg ut för dem under kriget.

Den här serien gör det hela så mycket mer verkligt! Det är andra gången jag ser den och den blir bara bättre och bättre =) se den!

Likes

Comments

Jag är så pinsam ibland haha. Av någon konstig anledning har jag börjat stöna precis när jag är på väg in i djupsömn. Hur vet jag det? Jo för jag brukar vakna till av det haha, precis som att vi ibland vaknar till när vi sover med öppen mun eller när det känns som att vi faller.

När jag sover hemma gör det inget, då sover jag ju ensam, men värst är ju när jag sitter på bussen till Borås. Har hänt mig flera gånger nu och varje gång sitter det såklart någon brevid mig. Har inte riktigt fått uppfattningen om hur högt jag stönar dock, så kan ju hoppas på att de inte är så jätte högt haha.

Sen på senaste tiden har jag även vart pinsam på Facebook...Typ råkat klicka på lägg till vän haha det är så klumpigt. Har även gillat statusar och bilder på folk som jag inte ens är vän med utan bara råkat kicka mig in på deras sida av ren nyfikenhet.

Skärpning Jennifer!

Likes

Comments

Lyssnar igenom min spellista för 2013 på Spotify och så många minnen kommer upp. Ett händelserikt år där jag kunnat ta lärdom av mycket.

Inte mycket under 2013 som jag ångrar, -Insåg att de va helt rätt att släppa T och gå vidare efter uppbrottet med honom
- klarade av första året på högskolan utan omtentor
- åkte utomlands för första gången själv
- tatuerade mig
- älskade mott jobb med de gamla
- insåg hur otroligt bra livet är och att jag ska vara tacksam för det
-träffade massa nytt folk
- insåg att jag inte kan vara tillsammans med någon som känns som en kompis

ah det har hänt så mycket och nästan varje låt i spellistan påminner mig om något som hände under 2013 och det är skönt att tänka tillbaks på 2013. Det var ett väldigt känslosamt år men har lärt mig sååå mycket av allt som hänt och är tacksam för det :)

Likes

Comments

eHej!
har funderat lite över det här med karriär. många drömmer ofta att göra karriär inom något och verkligen bli något stort. Detta tycker jag har gjort att svenssondrömmen fått lite av en negativ klang.

Jag själv drömmer inte direkt om att ha någon super super kariärr inom något, jag vet på ett ungefär vad jag vill ha för jobb och planerar inte att slå på stort och bli VD eller liknande. Min dröm är faktiskt att få familj, träffa den rätta, bilda familj med massa barn, hund och Volvo, ja hela det köret. Det är absolut inget fel med att ha familjedröm enligt mig, det viktigaste i mitt liv är inte att ha en strålande kariärr, jag har hellre en mysig familj och kommer hem till och vill inte skaffa familj jätte sent, sätter hellre familj framför kariärr än tvärtom.

Enligt mig behöver det inte vara kariärr som gör en "lyckad" i livet det kan lika gärna vara att man skapat familj och klarat av hela den biten.

//Jennifer
  • 149 Readers

Likes

Comments

Min kära vän Daniel tipsade mig om en låt för ett tag sedan, ett bra tag sedan, det var när jag va tillsammans med mitt ex T. Och det är alltid kul att lyssna på den här låten för det får mig att inse hur mycket jag faktiskt kämpade för oss, det skulle funka mellan oss så var det bara. Haha dessvärre höll det inte längre än fyra månader och det var väldigt känslosamma månader, har nog aldrig växlat så mycket mellan att vara ledsen och glad.

Det som är intressant är också att Daniel nu i efterhand säger att han märkte hur jag pratade om T, han hade sårat mig så mycket vissa gånger men jag klagade och var ledsen men sen försvarade jag honom ändå för det han gjort. Detta har fått mig att tänka att kärlek gör en faktiskt blind, jag var blind för hur sårad jag egentligen blev och var så kär, kan faktiskt erkänna att jag aldrig tidigare känt så starkt för någon innan.

I alla fall den här låten förklarar hur vårt förhållande såg ut, jag kämpade, blev sårad gång på gång men han var "my only one" kvitta vad han gjorde, jag var förtrollad och så jävla kär!


Likes

CommentsJag vet precis vilken mening som förklarar situationen, det är kväll och mina tankar och känslor går på högvarv som vanligt.

STUCK IN THE MIDDLE WITH YOU

Det är det enda som kan sägas om hela situationen och som förklarar den så perfekt, jag är fast med någon i mitten av något som inte går att definiera.

Likes

Comments

Hejsan, suger på att hålla det jag lovar så har inte bloggat något speciellt haha.

I alla fall LCHF gick inget bra, sockermonster som jag är blev jag halvt galen. Så nu kör jag på lite motion istället och tänka lite på vad jag stoppar i mig =)

Sen ville jag bara säga att det där med kärlek är jobbigt. Jobbigt när den ena har känslor men den andra inte har samma känslor.

/Jennifer 💗

Likes

Comments