Min Pepci

Hur gammal är din hund?

Min hund är född 2005 så hon fyller 12 i år.

Smeknamn?

Peppan, Persson, Peps, PC, Gumsi, Peppi-doh

Vilken ras är det?

Hon är en blandning mellan 75% Papillon och 25% Yorkshireterrier.

Varför skaffade du hund från första början?

På julen 2005 fick jag ett brev där det stod att jag skulle få en hund som jag själv fick välja ut. Bara dagar senare hittade jag henne på blocket.

Hur ofta får din hund följa med dig på äventyr?

Pepci har varit med på många äventyr. Hon har bott i husvagn, husbil och stuga. Hon har åkt båt över till Visingsö och gått runt hela ön tillsammans med en massa andra voffar. Sen har hon såklart fått gå på flertalet kurser. Nu är hon dock gammal så nu njuter hon mest av att busa här hemma och gå promenader i skogen. Pepci har aldrig brytt sig om att leka med andra hundar, utom dem i hennes flock. Istället tyr hon sig till människor som hon tycker om.

Kan din hund göra något/några trix?

Många! Pepci är väldigt lättlärd. Hon han bl.a. sitt, ligg, stå, snurra, buga, nicka när man frågar om hon är söt, gå slalom, gå en åtta runt benen, gå runt benen, hoppa mellan benen, vinka, marschera, spela död.

Ett fint minne?

Jag har många fina minnen med Pepci. Ett var när hon precis kommit hem till oss och jag sov på golvet med henne. Jag visste inte alls hur hon skulle vara i sitt beteende men när hon kurade ner sig vid min sida och lade sin varma nos på min hals och somnade så höll hjärtat på att svämma över av känslor. Jag låg blickstilla hela natten och vågade knappt andas för att jag inte ville störa henne när hon så fint slagit sig till ro hos mig.

Favoritleksak?

Pepci älskar tennisbollar. Hon är rädd för pipisar men i nödfall kan hon leka med dem också. Då håller hon dem dock långt ut i kanten så de inte ska pipa.

Det bästa med din hund?

Att hon så tydligt visar att hon tycker om mig. Hon var så liten och rädd när vi hämtade henne vilket ledde till att hon snabbt tydde sig till oss i familjen. Eftersom jag tränade och gick kurser med henne så är det idag mig hon följer. Att ligga i soffan med henne sovandes på magen är värt mer än något annat och jag älskar verkligen min lilla Peps.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229