Att alltid vara den man är betyder inte att man alltid kommer vara likadan

Har ni känt ibland att ni har fastnat i vissa mönster? Att ni har satt etiketter på er själva? Det har jag. Det är så lätt att liksom bestämma sig för att man är si eller så och sedan tar man sig inte ur det. Man provar inte ens och ser om man förändrats efter några år utan man drar med sig den där etiketten varje dag, livet igenom.

Jag har till exempel aldrig älskat att köra bil. Det har varit ett nödvändigt ont och jag blev i princip tvingad att ta körkort eftersom det är väldigt bra att ha, speciellt om man ska skaffa familj och så i framtiden. Häromdagen tänkte jag: "Usch jag tycker det är så obehagligt att möta stora lastbilar på större vägar där man kör i över 70." Sedan insåg jag när lastbilen hade passerat att; nej, det tycker jag inte alls. Den rädslan har försvunnit så varför sitter jag och tutar i mig själv att jag fortfarande är rädd?

Jag har mött många som lider utav detta. "Nej, jag kan inte dansa." Men har du ens gått en kurs? Har du provat alla olika danser som finns? Sätt inte en etikett på dig själv som du sedan lever med resten av livet utan att ens kolla om den stämmer.

Jag såg en spindel för några dagar sedan. Då jag har spindelskräck tänkte jag; "nu borde jag bli rädd." Men det blev jag inte. Jag nästan försökte frammana rädslan men den kom aldrig. Man måste inte alltid vara eller känna som man alltid har varit eller känt. Och framförallt - man måste absolut inte sätta etiketter på sig själv. Att alltid vara den man är betyder inte att man alltid kommer vara likadan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229