Då så... sista veckan innan tentan på denna kurs. Har redan gjort en redovisningskurs i löpande bokföring, lättare kalkylering och affärssystem. Nu är det bokslut och lite analys som gäller. Superkul! Älskar detta gamla hederliga kontorsarbete som bokföringen innebär.

I fredags var jag för andra gången och hälsade på min brorson. Han blir två veckor imorgon. Så himla söt! Jag vill bara skydda honom från allt ont i hela världen och få honom att förstå att jag alltid kommer finnas i hans närhet. Min familj har en väldigt stark sammanhållning och stöttar i alla lägen och jag vill att han ska känna att han är en del av den gemenskapen. Nu är han för liten för att förstå någonting såklart, men när han blir äldre. Livet kan vara skit ibland. Man klarar inte allting själv. Vi är väldigt individualistiska i Sverige och i vissa lägen är det nog nästan farligt hur en del människor blir lämnade åt sitt öde att ta hand om all olycka de drabbas av utan stöd från föräldrar, barn, släktingar eller vänner. Helt sjukt!

Här ser ni undret, samt en snutt av dikten jag skrev till hans underbara föräldrar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Såg solen. Den gnistrande snön. Kände att jag bara var tvungen att gå en långpromenad i skogen idag. Härligt.

Blev faster den 1/1. Fantastiskt och overkligt. Ska få hälsa på lille Leon imorgon tillsammans med hans stolta farmor och farfar. Trots denna underbara nyhet
har jag haft en riktigt tuff vecka. Låg och grät i två dagar efter julledigheten, mest troligt på grund av sockeravvänjningen. Läskigt vad det kan göra med hjärnan. Nu mår jag fint igen men har lärt mig min läxa att aldrig mata en massa socker och läsk i en hel vecka och sedan sluta tvärt. Nästa högtid tar jag det lugnare.

I torsdags var jag på boksläpp i Boxholm. En vän till min pappa släppte sin fjärde bok och vi blev bjudna på Jansson, kaffe och kaka. Det var mycket trevligt och inspirationen till att en dag ge ut min egen bok blev inte direkt mindre.

Likes

Comments

Många har gjort det till standard att inte ha några nyårslöften. Fint så, men jag tycker det är kul och lite sporrande att den sista dagen på året drömma mig in i framtiden. Kanske gillar jag det för att jag i regel brukar genomföra det jag sade på nyårsafton att jag skulle göra. Ibland lyckas det hela vägen eller så kommer jag åtminstone närmare slutmålet.

Mina nyårslöften i år:
* Hålla samma nivå i skolan som under första terminen.
* Ta hand om mitt inre. Mer yoga och meditation.
* Äta mer ekologiskt och vegetariskt (redan gjort en stor förändring det här året)
* Fortsätta på min viktresa. Har redan gått ner 14 kg.

Likes

Comments

Har skrivit sexton sidor hittills på min bok. Det går långsamt framåt men detta är det längsta jag lyckats producera i bokväg någonsin. Sexton sidor låter kanske inte så mycket men med 11 i textstorlek blir det ganska många tecken trots allt och för första gången känns som att det kommer kunna bli något med tanke på att jag bara börjat på själva historien. Vi får se hur lång tid det tar innan jag är färdig. Har ju plugget att tänka på också.

Likes

Comments

Fick äran att prova på Arlas grönsaksyoghurt. Finns på bl.a. ICA. Den va riktigt god och fräsch och passade utmärkt till mina fullkornsmakaroner och schnitzel. Tycker det är så tråkigt att bara ha ketchup eller lingon till pasta så jag brukar köra på olika kalla såser.
Den får 4 av 5 pluppar.

Likes

Comments

Jag älskar att läsa böcker, framförallt deckare och skräck. Nu när halloween närmar sig och höstens kyla biter tag känner jag ett ännu större behov av att läsa om otäcka mysterium, spöken och galna mördare. För tillfället håller jag på att plöja igenom Tistelblomman. Det är Amanda Hellbergs tredje roman. Det härliga med denna berättelse är att den är skriven så som man ofta skrev skräck förr. Den handlar om ett ungt par som flyttar in i ett gammalt slott i Skottland, en osalig ande som drar längs med väggarna och ett mörker som går att utläsa mellan raderna. En känsla av att något är väldigt fel och att slutet kommer bjuda på en efterlängtad upplösning. Läs den om du gillar ruggigheter!

Likes

Comments

Nu har vi kört en vecka med första kursen i redovisning. Detta är alltså tredje kursen för den här terminen och denna utbildning i helhet. Känns jättekul att äntligen förstå hur löpande bokföring fungerar. Just nu gör vi allt för hand, vilket är riktigt svårt, men i nästa kurs får vi använda oss av systemet Visma och då sköter datorn de flesta uträkningar. Trodde aldrig jag skulle tycka det var roligt med en massa siffror, ingående och utgående moms, faktureringar, kundfordringar och det ena med det tredje men det är det roligaste jag studerat och då har jag pluggat rätt mycket. Jag rekommenderar alla som gillar struktur, ordning och reda att bli redovisningsekonom.

Nu ska jag baka sockerkaka och njuta av denna lördag.

Likes

Comments

Började denna lediga måndag med att handla inför veckan. Efter det blev det frukost. Åt två fullkornskivor och till det drack jag sojamjölk med Nicks chokladpulver i. Det är så gott och innehåller inget socker. Ett mycket bättre alternativ än Oboy med andra ord. Efter frukost gick jag en rask promenad. Har, om man räknar med igår, redan gått 7,8 km och jag lär troligtvis gå en promenad till på några kilometer med hundarna senare idag. Måste ju hålla i min viktnedgång nu när jag varit så duktigt och gått ner hela 12 kilo sammanlagt.

Likes

Comments

Jag bara älskar hösten! Så underbart vackert och det är fantastiskt härligt att vandra runt flera timmar i skogen och plocka svamp eller lingon. Måste bli bättre på att fota under denna underbara årstid.

Idag vaknade jag tidigt, (Mion skyldig som alltid), så jag och Kajsa gick en liten promenad på 2,45 km innan solen gick upp. Kyligt men också fantastiskt skönt! Sedan åt jag en rejäl portion gröt med banan och mosade jordgubbar. Ibland kör jag periodisk fasta. På helgerna äter jag dock frukost för att det är mysigt.

Likes

Comments

Jag tror tentan igår gick vägen. Pluggade det sista på biblioteket med två vänner i torsdags förmiddag och lät det sedan lägga sig tills det var dags på fredagen. Tror det är viktigt att inte studera in i det sista. Har läst någon gång att det tydligen bara gör det svårare att klara provet. Ni anar inte hur lycklig jag blev när jag fick ut balansräkningen. Det är nämligen ett bevis på att man gjort alla budgetar rätt, vilket enligt mig var det svåraste med hela kursen. Sen har jag ingen aning om de andra uppgifterna blev rätt men så länge budgeteringen gick jämt ut så är jag glad.

Idag har jag varit och fikat på stan. Älskar att göra det på lördagsmornar. Som en liten tradition. Nu sitter jag tillsammans med Kajsa och Mion, tittar på Shrek och dricker en smoothie. Ska snart gå ännu en promenad. Gick 2,7 km i förmiddags men jag vill som sagt helst gå 4 km om dagen så än är jag inte färdig. Ha en fin dag!

Likes

Comments