MYTER OM STHLM

​​​​​Godkväll alla läsare! Eller säger man godkväll? Får bli så idag haha, klockan är ju ändå snart halv fem. Idag har jag jobbat som vanligt och det var även sista utbildningsdagen (!!). Jag är såå glad att vi äntligen får börja arbeta på riktigt, det blir lite jobbigt med enbart teori men nu så! Känns pirrigt att ta samtal imorgon men då jag redan haft möjlighet att prata i telefon under veckan så kunde det känts värre än vad det faktiskt gör. Lite pirrigt ska det allt vara och jag trivdes i rollen när jag fick prova på att prata. Grymt kul! 

Imorgon börjar jag redan vid åtta och det kommer bli riktigt tungt, inte gått upp så tidigt sedan jag gick gymnasiet i våras så det kommer kännas. På tal om annat, jag tänkte lista upp lite myter om Stockholm som jag fått höra sedan långt tillbaka som faktiskt varit en chock då jag alltid föreställt mig att dessa myter inte skulle vara någon myt alls.

- "Det är svindyrt att leva i Stockholm" Jag hade föreställt mig sedan dag ett att det skulle bli svindyrt att leva i Stockholm som jag hört. Detta märkte jag snabbt när första handlingen gjordes i mataffären, Maxi har inte dyrare varor här uppe och visst man får väl nästan skylla sig själv lite om man handlar mitt inne i City. Klart det är dyrare då och göra en storhandling. Men alla erbjudanden per vecka finns även här, med samma pris. Sen SÅKLART, det är dyrare att bo i andrahand än ifall man har ett förstahandskontrakt. Men generellt just med mathandling, det är samma priser.

- "Det går inte att få en lägenhet i Stockholm snabbt oavsett andra eller förstahandskontrakt" Jag fick höra att Stockholm hade stora bostadskriser när jag blev erbjuden ett jobb här uppe. Då bodde jag fortfarande nere i Karlskrona. Detta gjorde mig så triggad, för vem säger att det inte skulle kunna gå att få en lägenhet? Detta löste sig onormalt snabbt med bostad och bemanningsfirman var enormt förvånad när jag ringde tillbaka och sa "lägenhet finns". Älskar min envishet vid sånna här tillfällen. Så till er som kanske håller inne eran dröm pga att ni tror att det inte finns chans till boende här uppe, ta mitt exempel på detta. Vill ni detta, ja då går det med lite envishet och en enorm vilja. Viljan är enormt viktig. 

Gillar

Kommentarer

beatricejohanssonn
beatricejohanssonn,
Grymt bra jobbat att få en lägenhet i Stockholm 😊
nouw.com/beatricejohanssonn

Instagram