Recensionsex. ”Röda siffror” av David Armini

Recensionsex. 4/5 till ”Röda siffror” av @davidarmini , utgiven av @ekstromgaray . Detta är en #samtida #roman som utspelar sig i bl.a. #hovås och #göteborg där vi får följa fem st #karaktärer parallellt (Puddy, Leif/Jack, Inga-Lill, Amanda och Eric) och deras #jakt på #status och/eller #lycka .

SPOILER ALERT!
Leif/Jack Ström, driver fonden Stream Capital Invest, citat: ”Business är business. Håll isär familj och affärer. Gör du business i familjen är det ändå business.”

Inga-Lill, Leifs lyxhustru, med ambitioner av att starta en plantskola som för henne representerar meningen med livet.

Eric, Leifs och Inga-Lills son, som fastnade i ett drogtest och inte får köra bil. Det spelar ingen roll vad han gör, det duger inte åt sin pappa Leif. Funderingarna går: ”Varför var mamma inte lycklig?” och ”Varför var han själv inte lycklig?”. Ändå i familjen Ström ”hade de allt som behövdes för att bli lyckliga. Utom lycka.”

Fredric ”Puddy” Alth , ärvde pengar från familjens byggföretag där tongångarna tidigare hade gått ”röda siffror var otänkbart”. Dock för Puddy gick livet ”ut på att använda pengarna”.

Amanda, ”Puddys” dotter, tar hellre cykeln än bilen och sparar pengar till meningsfull aktivitet.

Vi får följa flera karaktärer i handlingen, men kapitlen har namn efter ett karaktärsperspektiv i taget. Berättarrösten är i omniscient tredje form.

Vad kan gå fel? Ja allt, och däri ligger den tragikomiska underhållningen i läsningen. Jag känner #medlidande med de flesta karaktärerna och det är de som lyfter handlingen.

Vem väljer bort #pengar ? Läsningen väcker en del #tankar och #känslor . Alla vill väl vara lyckliga…

Jag rekommenderar denna #bok varmt.

#tack för detta #recensionsexemplar . 🤗

Gillar

Kommentarer