#recensionsex ”Ormen i mig” av Anna Ehn

#recensionsex Jag har läst ”Ormen i mig” av Anna Ehn
, utgiven av Juniperus Förlag.

Den handlar om Majken som kämpar med att hålla sig #frisk från sina #ätstörningar och hur hon får återfall. Vilken #kamp mot ”ormen” i henne! ❤️

Vi får följa Majken när hon kommer in på en journalistutbildning och lär känna nya vänner, pojkvänner, lärare och praktikkollegor. Vi får läsa om hennes familj och hunden också.

Formatet är #dagbok och det är då skrivet i jag-form. Språket är ungdomligt och det känns autentiskt. Som #läsare förstår man verkligen hur livet (läs: dagarna) är en berg- och dalbana - vissa dagar är hon glad och stolt och andra dagar är hon i monstrets mörka gap.

Hur kände jag under läsningen? ALLT på en gång - glädje, intresse, sorg, frustration, empati, bedrövelse, hopp, HJÄLP!!! och medkänsla. Denna #roman fick mig att både #tänka och #känna .

Den här tänkte jag direkt att all #skolpersonal och #personal på #ungdomsmottagningar bör läsa - #EHT , #kurator , #mentor , #skolsköterska , #lärare , #rektor , #psykolog , #terapeut , etc. Denna skönlitterära #bok bör även ingå som #referenslitteratur i omvårdnadsprogram, läkarutbildningar och terapeututbildningar - #KBT , #sjuksköterska , #läkare , etc. Varje #skolbibliotek på gymnasienivå och uppåt bör även ha en kopia. Kanske föräldrar eller stödgrupper för anhöriga till ungdomar och vuxna med ätstörningar har nytta av denna för en förståelse. OBS! Denna roman speglar en individs tankar och är inte för generalisering.

Varför? Mer kunskap och erfarenheter behöver spridas för att omvärlden ska kunna upptäcka och hjälpa individer med denna kamp.

Jag är så tacksam för detta #recensionsexemplar .

Betyg: 4+/5

#annaehn #ormenimig #ungdomslitteratur #skönlitteratur

Gillar