Recensionsex av dikter "Jag, du, vi" av Johan Rantala Bonnier

#recensionsexemplar Nu har jag läst #dikter ”Jag, du, vi” av Johan Rantala Bonnier, utgiven av Ekström & Garay.


#poesi ska ta #tid att #läsa då den ska konsumeras med både #hjärta och #hjärna . Jag tycker att det är en #utmaning med poesi då skribenten kan ha en egen #bild och #känsla och mottagaren en annan, men det är också tjusningen.


Man blir återigen varse om ordens inneboende kraft och hur de i olika konstellationer kan väcka både hjärta och hjärna hos skribent och läsare. Det intressanta är ändå hela tiden min relation till orden för då jag inte känner författaren och har inte koll på hans sinnesstämning när han skrev dessa eller hans referensramar blir tolkningen ytterst subjektiv. Jag skulle kunna tänka mig att olika läsare får varierade läsupplevelser.


Den här #diktsamlingen har tre delar - jag, du och vi. Den speglar Johan, Anna kanske då boken är dedikerad till henne samt hur han ser på deras relation. Eller om den är helt fiktiv med en annan berättarröst i jag-form.


Det finns ett stycke per sida förutom på de sidor som är illustrerade av tre olika illustratörer. Formuleringarna är mycket abstrakta. Vissa sidor tänker jag ”va fasen menar han” medan andra strofer går rakt in i hjärtat direkt. Det är själva sinnesstämningen som är det fascinerande.


Här är ett exempel som jag gillar specifikt:


Jag har talat i tungor och sett regnets rötter

stärkas och bli till en foglig rand mellan sans och

sinnesförvirring


Denna #läsupplevelse är definitivt en utmaning men ändå en rolig sådan. Jag kan rekommendera att du lånar den på biblioteket tillsammans med några andra och så diskuterar ni era #tolkningar .


Jag är så #tacksam för detta #recensionsex .


Betyg: 3,5/5


#johanrantalabonnier #jagduvi

  • Poesi

Gillar

Kommentarer