Låt mig berätta en historia om en ung tjej med skilda föräldrar som levde i 2 olika världar.

När jag var extremt liten så skildes mina föräldrar. Jag flyttade emellan min mamma och pappa och kunde aldrig riktigt bestämma mig hos vem jag skulle bo hos då de bodde i olika städer.
Hos min mamma så visste man skillnaden på rätt och fel, man skulle sköta skolan osv... medans hos min pappa så fick jag allt jag ville och var väldigt bortskämd.

Båda mina föräldrar är helt underbara person och alltid varit det. Uppskattar allt dom gjort för mig och mina val är inte deras fel. Men jag blev väldigt bortskämd, otacksam och oansvarig.

Jag började röka, skolka från skolan och ibland festa när jag vart 16.
Jag brydde mig inte om något och ville bara leva livet.

När jag började träffa Macke och märkte att det var på väg mot ett väldigt seriöst förhållande så insåg jag vad jag gjort med mitt liv tidigare och vilka konsekvenser det blev av det.
Jag hade ingen utbildning, rök beroende och älskade att festa och inget jobb.

Jag började sakta men säkert ta tag i mitt liv, att gå tillbaka till pluggandet var inte med på kartan utan jag ville ha ett jobb. Skaffade ett jobb eller flera men engagerade mig inte tillräckligt.

Började då inse att jag fortfarande gjorde misstag så jag satte mig ned en dag och tänkte efter.
Vad ville jag bli, vad ville jag göra med mitt liv, vad var mitt dröm yrke var frågor som snurrade i mitt huvud hela den dagen.

Jag har länge varit intresserad av vården och drömmen om att bli läkare fanns fortfarande kvar så jag bestämde mig för att gå klart min vård utbildning som gick började på gymnasiet.

Nu idag så har jag denna vecka börjat med min utbildning igen.
Planen är ganska enkel men en början. Jag ska bli klar med min undersköterska utbildning så jag får en yrkesexamen och därefter försöka få jobb på förlossning eftersom jag vet inte om jag vill bli läkare eller barnmorska. Sen får vi se om jag vidare utbildar mig eller inte och söker jobb men det är en början och jag tänker äntligen gå i mål.

Det jag nu menar med denna historia om mitt liv är att har du ett mål så sikta på det.
Ge inte upp, lockas inte av allt det roliga alla andra har tid att göra för du kommer ha det sen.

Du kan inte fly från dina misstag och det gör ingen nytta att ge upp, det gör det bara värre.
Ställ dig upp och kämpa för att en dag når du ditt mål och då kommer du vara så enormt stolt över dig själv och det kan jag lova dig.

Ingenting är omöjligt brukar jag säga till min lilla syster.
För flera år sedan så var det magiskt om man kunde flyga och nu gör folk det varje dag. Kanske inte på det sättet som man skulle uppleva som magiskt men det var ett kryphål.
Du kan klara av allt och du kan uppnå allt så länge du ser till att frambringa viljestyrkan i dig för det har alla.


Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229