Hälsa

Psykisk ohälsa...
Det är 2 ord som nämns ofta i världen vi nu lever i.
Det har blivit så vanligt att leva med psykisk ohälsa att man nästan blir chockad när man möter någon som inte gör det.

Att leva/ ha psykisk ohälsa är fruktansvärt jobbigt och alla reagerar och tar det på olika sett. Man kan må psykiskt dåligt av så många olika anledningar. Men jag tänkte berätta lite om min psykiska ohälsa.

Jag har idag 3 diagnoser utöver min IBS.
Det är ADHD, Ångest och Panik ångest.
Jag stressar upp mig väldigt lätt men jag själv känner inte att jag mår dåligt utav det utan när jag är stressad så får jag mer gjort och verkligen jobbar på, presterar bättre helt enkelt.
Jag får skuldkänslor och ångest för allt.

Ett exempel är att när jag är sjuk och känner att jag måste vila så får jag sådana skuldkänslor för att jag inte är där med mina barn och umgås med dom. Oftast leder det till fler tankar som blir värre och värre. Skuldkänslorna liksom slutar inte komma och då brukar jag kunna på en panik attack, som tur är så hjälper det att bara andas så blåser det över men det fanns en tid då jag inte visste det.

Min ADHD ser jag nu idag som en positiv sak. Det har utformat mig till den person jag är, tack vare mon ADHD så har jag aldrig varit rädd för att stå på mig, jag tänker på ett helt annat sett än andra, jag känner enorm medkänsla till andra personer och allt jag känner, känner jag mycket starkare.
Jag har en massa att jobba på med det är tanken att jag ska ta itu med i sommar. Nu satsar jag på min fysiska hälsa.

Som sagt så finns det så många personer som lever med psykisk ohälsa och jag anser att det är viktigt att prata om, uppmärksamma och hjälpa de personer som har de på vilka sett man än kan.

Min mamma har varit med om ruskigt mycket under sitt liv. Hon startade nyligen en egen blogg där hon delar med sig av sina upplevelser och hemskheter hon vart med om men även om sin vardag och alla dess tankar som snurrar varje dag.
Är ni intresserade av att ta er en titt så klicka HÄR!

Hon har skrivit ett väldigt bra inlägg om när hon var mobbad som ung.
Det inlägget hittar ni HÄR!

(Bild lånad från google)


Jenka

Gillar

Kommentarer

Anonym
Anonym,
En diagnos är något du får av en utredning och man kan inte få diagnos depression och panikångest utan då heter de tec generaliserad ångestsyndrom tex.... antar du har tagit slutsatsen själv att du lever med den ”diagnosen” du skriver om!
Absolur mår du säkert dåligt och så, men man en diagnos heter oftast något annat än panik och ångest diagnos som sagt!

Hoppas du blir bättre och att du får bra hjälp med din psykiska ohälsa! :/
Jenka
,
Den där kommentaren var helt onödig.nouw.com/jenka
Jenka
,
Jag har inte skrivit att jag har deprission och utredning gick jag 6 månader innan jag fick besöka psykiatriska akuten och sen utredninh till på 2 månader innan jag fick min dom. Hoppas du inte kommenterar något sådant till någon annan då när man mår dåligt inte vill bli kallad lögnarenouw.com/jenka
Anonym
Anonym,
Jo men DDT verkar som att du inte riktigt vet vad du pratar om när du skriver att du har diagnos panik och panikångest, för har man en sådan diagnos heter det oftast något finare och är mer specifik på vad just du har panik över... du har säkert gått utredning osv och att du skriver ut de lite bara för att fånuppmärksamhet istället för att skriva mer som de är!

Jag menade inget illa med förra kommentaren utan ville bara hjälpa till att rätta till de som blir fel!
Jenka
,
Du menar inget illa? Därför du påstår att jag skrev inlägget för uppmärksamhet.nouw.com/jenka
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229