Vardag

Skulle man exempel som jag gör nu skriva ett inlägg om mens, flytningar och svamp i underlivet som är vanliga saker för en kvinna så är det många som genast tänker, skriver och säger fy fan va äcklig hon är osv.

Mens är något som inte är äckligt, det är inget farligt och inget ovanligt. Mens är något en kvinna får normalt var fjärde vecka.
Flytningar är något som en tjej kan få, mer vanligt än de flesta tror. Jag själv har haft problem med flytningar sen jag var ca 12 år och har sedan dess alltid gått med trosskydd varje dag då det blir så mycket. Äckligt? NEJ Konstigt? NEJ utan helt normalt och inget jag skäms över.
Svamp i underlivet har jag haft 2 gånger, troligtvis åkt på det igen men inget att oroa sig allt för mycket för. Ringa till gynekologen för att få det bekräftat och sedan köpa tabletter eller salva på apotek. Olivolja btw är underbart att smörja in i underlivet mot klådan.

Anledningen till att jag skriver detta är för att jag och en väninna pratade igår om att folk är så kritiska mot folk som är öppna om detta och att vi kvinnor fortfarande ska behöva dölja/skämmas över sådant är förjäkligt.

Ju mer vi pratar om det, ju mer öppna vi är om det, ju vanligare kommer det att bli. Det kommer kunna bli ett vardagligt samtals ämne som sex, förhållande, vad man åt till middag osv.

Lova mig att du aldrig Skäms över att du är kvinna och tycker de e pinsamt med de saker du får med det. Vi kvinnor är byggde för att klara av att föda barn, vi påverkas inte lika mycket av förkylning som män. Vi är fantastiska.

Jenka

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
,

Helt rätt i det du skriver!

nouw.com/emmamehrali
Jenka
,
tack 😊 nouw.com/jenka
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229