Vardag

Bakade bröd förut idag och använde mig som vanligt av mitt egna recept som är otroligt gott.
Tänkte faktiskt dela med mig av detta recept till er.
Du kan göra vanliga frallor av detta recept och sen om man vill så kan man ha i solros frön för extra godhet.

Det du behöver: (blir ca 7-8 frallor)
4 dl fingervarmt vatten
4 krm salt
50g jäst
8-10dl vetemjöl
olivolja
(0.5dl solrosfrön)

Gör så här:
1. Ta fram en bunke och smula ned jästen. Tillsätt sedan saltet och vänta tills jästen smält.
2. Häll i vattnet och rör runt, tillsätt därefter vetemjöl. Ha också i solrosfrön om du vill det.
3. Knåda degen noga och låt det sedan jäsa under duk i 30minuter.
4. Starta ugnen på 250grader.
5. När det jäst klart så dela upp degen i mindre bitar och knåda på en ren bänk yta.
6. Lägg sedan frallorna på en plåt antingen med bakplåtspapper eller smörj in plåten med olivolja.
7. Låt jäsa på plåten under duk i 15minuter.
8. Pensla brödet med lite olivolja och sätt sedan in plåten i mitten av ugnen i 8 minuter.

Klara att äta (efter det svalnat en stund)

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229