Vill du börja träna? Har du skaffat gymkort? Tänkt att gå till gymmet och bara köra?

Tror inte det är så lätt som att bara skaffa ett gymkort och dra till gymmet. Även om du har en motivation och anledning till varför du vill träna så är det så mycket mer bakom det.

Nu får ni ha i åtanke att jag är inte utbildad inom området men detta är mina tankar och åsikter efter vad jag märkt hur det är för de flesta.

Jag har som många andra haft tankar om att börja träna av olika anledningar och då fixat ett gymkort och sen är det ju bara att börja. Oftast funkar inte det i längden, man håller oftast bara igång några dagar och sedan är man tillbaka på ruta ett.

Här har ni 5 steg som jag gick efter nu när jag kom igång rejält med min träning.

1. Komma fram till vad din motivation är. Min i detta fallet är att få mer energi, få fastare kropp samt använda träning som lite medicin mot min psykiska ohälsa.

2. Kolla över din kost. Det tar mycket energi när du tränar och det är viktigt att kroppen får alla vitaminer och mineraler som den behöver vid träning. Så kolla vad du behöver få extra mycket av efter vad du har för motivation. Exempel så vill jag få mer energi och hjälpa lite mot min psykiska ohälsa. Då är det viktigt att jag får i mig mycket energi berikad mat.
Kolla över också om du ska komplettera din kost med lite kosttillskott och i sånt fall vilken.

3. Skriv ett tränings schema. Det är viktigt att kroppen får ungefär 3 dagars vila per vecka mellan dina träningar för att all träning ska ta och för att du ska må så bra som möjligt.

4. Skaffa gymkort och ta dig till gymmet.

5. Har du svårt att hålla motivationen uppe? Skaffa en gymkompis så ni kan pusha varandra, sätt upp mål för varje vecka, dela med dig av din träning på sociala medier för stöd utifrån. Viktigt att hålla dig motiverad för att du inte ska ge upp.


Hoppas detta hjälpte något och lycka till med träningen.
Länka gärna era bloggar nedan om ni bloggar om träning eller håller på att komma igång med det.

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229