Vardag

Som vissa av er vet så studerar jag på distans hemifrån som i sig inte är det lättaste men sen har jag ADHD som förvärrar det lite. Jag är en sådan person att när jag ger manken till det så är jag jäkligt duktig med studier. Dock är det svårt när det känns som att man inte får en chans.

Tycker att lärare vid det här laget borde ha en liten uppfattning i alla fall hur personer med olika diagnoser funkar till grunden så att säga. Men tydligen inte.

Jag har det problemet att jag kan läsa en fråga flera gånger men inte förstå vad man är ute efter.
Exempel en fråga jag har står det: Läkemedelsbehandling samt lagar kring det. Detta står till en uppgift där jag ska skriva om stroke, hjärtinfarkt och diabetes.
Sen kommer vi till det som rörde till det i huvudet på mig. Var tvungen att komplettera uppgiften med just lagarna och då skriver min lärare: Du måste redogöra lagar som styr läkemedelshanteringen.

För vissa av er så kanske ni inte alls förstår mig nu medans vissa gör. Det jag då ser är 2 frågor där det bes om 2 olika saker. Första frågan uppfattar jag det som att jag ska skriva om lagar kring läkemedelsbehandling medans andra gången uppfattar jag det som att jag skriva om lagarna som styr läkemedelshantering. Hantering och behandling är väl olika saker?

Så blir man ännu mer frustrerad när man skriver till sin lärare att man gärna vill att hon omformulerar frågan för man inte förstår den och det enda svaret men får tillbaka är, du kan hitta information i denna bok (bokens namn) eller googla.

För er som kanske läser detta lärare som icke lärare.
Vet ni inget om olika diagnoser som kan försvåra för en elev i skolan så läs lite om dom. Man behöver inte kunna mycket för att kunna göra en skolgång så mycket bekvämare, tryggare och lättare för någon med diagnos.

Det som är med folk som har ADHD är att de ofta får ångest och panik ångest nån gång. Jag kan lätt få panik när jag inte förstår mig på något som studierna och får prestations ångest.

Någon som förstod mitt något röriga inlägg och upplevt samma sak och har några tips till mig.
Tar gärna emot så mycket tips som möjligt för att kunna underlätta studierna. Tänker fasen inte ge mig. ;)

Jenka

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229