Nya inlägg

Mode och skönhet

Vem älskar inte snabba lösningar? Jag är en person som älskar snabba lösningar även om de bara är en engångs sak.
Men jag tänkte i alla fall dela med mig av några av mina easyfix jag använder mig av.
Kan inte ta creeds för något av det då jag säkert fått det från någon annan vid ett tillfället i tiden.

Torra fötter - När jag har extremt torra fötter och då menar jag redigt extremt torra. Då tar det oftast en evighet med fotkrämer och filning för att få ordning på dom. Det jag då gör för att få en snabb lösning och en start är att dränka fotsulorna i vaselin på kvällen och sedan ta på mig ett par tjocka strumpor. Sen sover jag med det och på morgonen så är de babyfeet oftast.
Där efter försöker jag påminna mig själv varje kväll att smörja in med vanlig fotkräm då vaselinet inte tar bort problemet utan bara tillfälligt löser det.

Torra och spruckna händer - Jag försöker smörja in händerna varje kväll med handkräm men inte alltid jag kommer ihåg och nu när det är vinter så behövs extra fukt. Det jag då gör när jag har riktigt torra händer är att ta fram en bytta/matlåda. Häller i olivolja och sätter ned händerna i olivoljan i ca 15minuter. Gnider sedan in så mycket som möjligt av det i huden innan jag tar en handduk och duttar bort överskottet. Underbart för både mina händer och nagelband.

Slut på makeup remover - Jag som är småbarns mamma har inte alltid minnet eller tiden till att se till så jag hela tiden har sminkborttagning hemma. Och det är en pest när man har vattenfast mascara och på kvällen ska ta bort det.
BABYOLJA, mirakel för det tycker jag. Behövs inte mycket och samtidigt så behagligt för mina trötta ögon i slutet av kvällen.
Häller bara lite på en bomulspad, försiktigt trycker paden mot ögat i några sekunder innan jag mjukt drar bort den från ögat. Löser upp sminket jätte bra utan att du behöver gnugga massor.

Oljigt hår - Har du fått fet hårbotten men inte hinner duscha för du ska iväg eller så? Kanske har du oturen att dryschampo är slut hemma. Jag brukar då ta antingen baby puder eller något transparent löspuder. Hälla ut lite på mina fingrar och sedan massera in i hårbotten.

Slut på puder - Är ditt puder slut och du har ingen makeup butik i närheten? Spring till en vanlig matbutik och köp babypuder. Funkar riktigt bra faktiskt. Dock inget jag föredrar att ersätta puder till vardags med då det för mig blir ganska uttorkande på huden efter ett tag. Men för en snabb lösning så funkar det utmärkt.


Jenka

Gillar

Kommentarer

noraandd
,
Så många bra tips!!<3nouw.com/noraandd
Jenka
,
Va kul att du tycker det, lite som räddat mig många gåner 😋nouw.com/jenka
sandrakannasto
,
Åh tack för alla bra tips 😊 <33nouw.com/sandrakannasto
Jenka
,
Varsegod, kul att du tyckte om dom 😊nouw.com/jenka
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229